Βρέθηκαν στην κατοχή του 130 αρχαιολογικά αντικείμενα

Βρέθηκαν στην κατοχή του 130 αρχαιολογικά αντικείμενα

Βρέθηκαν στην κατοχή του 130 αρχαιολογικά αντικείμενα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 933 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει αύριο 45χρονος που συνελήφθη στην Κω, καθώς κατείχε στο σπίτι του 130 αντικείμενα τα οποία φέρονται να εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από τις διωκτικές αρχές τον Απρίλιο του 2011 και σε βάρος του 45χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμφθηκε σε δίκη.

Για τον 45χρονο όλα ξεκίνησαν όταν στις 20 Απριλίου 2011 το πρωί, μετά από καταγγελία της Αρχαιολογίας, προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Κω συνοδευόμενοι από Εισαγγελέα και αρχαιολόγους πραγματοποίησαν έρευνα στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του εργαστηρίου (μαρμαράδικο) που διέθετε ο 45χρονος όπου και εντόπισαν διάφορα αντικείμενα που φέρονται να είναι αρχαία.
Κιονόκρανα, επιτύμβιες στήλες, μαρμάρινα αντικείμενα τα οποία ανέρχονταν σε 130 τεμάχια εντοπίστηκαν κατά την έρευνα, τα οποία ήταν διαφόρων μεγεθών και χρονολογικών περιόδων. Τα αντικείμενα αυτά εντοπίστηκαν δίπλα σε εργαστήριο μαρμάρου που διατηρούσε ένας 45χρονος καλλιτέχνης.

Οι αστυνομικές αρχές, επεσήμαναν ότι κατόπιν καταγγελιών έκαναν έφοδο στο συγκεκριμένο εργαστήρι, προκειμένου να διαπιστώσει σε συνεργασία με την αρχαιολογία αν υπήρχαν μέσα κομμάτια από αρχαία μάρμαρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα είχε δημοσιεύσει το «zougla.gr», κάτοικος του νησιού φέρεται να κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στο εν λόγω εργαστήριο γινόταν επεξεργασία αρχαίων μαρμάρινων κομματιών μεγάλης αξίας τα οποία στη συνέχεια διατίθεντο σε ιδιοκτήτες σπιτιών που επιθυμούσαν να τα διακοσμήσουν με πραγματικά έργα τέχνης.

Με βάση την καταγγελία, τα μαρμάρινα κομμάτια υποβάλλονταν σε επεξεργασία ανάλογα με τους χώρους για τους οποίους προορίζονταν και κυρίως τοποθετούνταν σε εισόδους πολυτελών σπιτιών καθώς και… τζάκια.
Όπως ήταν φυσικό οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας και η αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία έστειλε στην περιοχή εκπρόσωπό της για να κάνει αυτοψία.

Μετά την απολογία του ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του