Μεσονυκτική λειτουργία για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Μεσονυκτική λειτουργία  για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Μεσονυκτική λειτουργία για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 162 ΦΟΡΕΣ

Στο ναΰδριο του Παν/μίου Αιγαίου Ρόδου

Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος
Κυριάκος Αναστ. Μανέττας
Κληρικός-Εκπαιδευτικός, εφημέριος ιερού ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης-Τριών Ιεραρχών Παν/μίου Αιγαίου

Την Δευτέρα (11 Δεκεμβρίου 2017) όπως κάθε χρόνο θα τελεστεί, ο εσπερινός, ο όρθρος και βραδυνή Μεσονυκτική Θεία Λειτουργία, για την μνήμη του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνα Επισκόπου Τριμυθούντος, που το λείψανό του βρίσκεται στην Κέρκυρα, στο ναΰδριο της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών στο Παν/μιο Αιγαίου Ρόδου.

Οι Ακολουθίες θ’ αρχίσουν στις 9 η ώρα το βράδυ και θα τελειώσουν στις 12.30 νυκτερινή. Θα γίνει αρτοκλασία και μνημόσυνο (κόλυβο) στην Ιερή μνήμη του αξέχαστου Μητροπολίτη Ρόδου κυρού Σπυρίδωνα Συνοδινού, από το πνευματικό του παιδί πατέρα Κυριάκο Μανέττα. Στο ναΰδριον του Παν/μίου Αιγαίου, θα υπάρχει η παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα από την Κεφαλονιά και παλαιά θαυματουργός εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος. Κληρικοί και ιεροψάλτες θα είναι στις ιερές Ακολουθίες, και στο “Σπυριδώνειο πνευματικό κέντρο” του ναΰδριου θα προσφερθούν (κριμίζι) ρόφημα, και κεράσματα.

ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, του Αγίου Σπυρίδωνος και από τις 3.30 μέχρι τις 7.30 βραδυνή θα εξομολογούν στο ναΰδριο της Αγίας Ειρήνης-Τριών Ιεραρχών οι διαπρεπείς ιερομόναχοι της Μονής Παραμυθίας Ρόδου, ο Ηγούμενος πατήρ Άνθιμος Παλιόγλου και ο Αρχιμανδρίτης Ιεροκήρυκας πατήρ Μάξιμος Παναγιώτου, για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων. Σας περιμένουμε....

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΒΑΝΤΗ
Το ετήσιο μνημόσυνό του...

Δευτέρα 11-12-2017 στον ναό της γενέτειράς του, στην Κοίμηση της Θεοτόκου στ’ Αφάντου τελείται το ετήσιο μνημόσυνο του επιτυχημένου Αφαντενού οικογενειάρχη και επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αβάντη.
Λίγες γραμμές είναι αφιερωμένες από εκτίμηση στην πορεία της ζωής του και της μνήμης του. Προπαντός στο άνοιγμα της επιχείρησής του στο ξακουστό εστιατόριο με θαλασσινά είδη στην παραλία του Αφάντου, το γνωστό “ΑΒΑΝΤΗΣ”.

Επί 40 χρόνια και πάντα στην φάση της βελτίωσης και της μοναδικής εξυπηρέτησης έγινε γνωστή η περιοχή του Αφάντου σε ξένους και Έλληνες επισκέπτες σαν τόπος προορισμού διακοπών στη Ρόδο αλλά θάλασσα, παραλία και φαγητό στο εστιατόριο “ΑΒΑΝΤΗΣ”.

Ο μακαριστός μοναχογιός Κώστας Αβάντης του Μανόλη και της Παρασκευής, ανάμεσα σε 4 αδελφές ξεχώρισε, έκανε την μεγάλη υπέρβαση και έφτιαξε αυτό το έργο ζωής, που ήτανε το πραγματικό του σπίτι την ψαροταβέρνα “ΑΒΑΝΤΗΣ”. Καλοσυνάτος, ασυμβίβαστος, τελειομανής, εργάστηκε σκληρά έχοντας δίπλα του ακοίμητη φρουρό την τιμημένη νοικοκυρά, την αφοσιωμένη σύζυγό του Αστερόπη Καραγιάννη.

Απέκτησαν μαζί τα δύο μορφωμένα και αγαπητά παιδιά τους, τον Μανόλη και την Μαριάννα.
Αθηναίοι, ομογενείς, ξένοι επισκέπτες, τουρίστες και προπαντός ντόπιοι συμπολίτες μας τιμούν με την παρουσία τους τις γεύσεις, τα ολόφρεσκα και ολοζώντανα θαλασσινά είδη τους και τις φρέσκες σαλάτες και άλλα τους είδη.

Θέλω, μέσα από αυτές τις γραμμές, να συγχαρώ το όλο έργο (οικογενειακό και επιχειρηματικό του αείμνηστου Κώστα Αβάντη.

Για ότι μόχθησε και έκτισε στη ζωή του. Σήμερα ζει η μνήμη του σε παιδιά, σε σύζυγο, αδέλφια, ανίψια αλλά και σε φίλους, πελάτες, συνεργάτες και όσοι δούλεψαν κοντά του. Αριστοκράτης, υπερήφανος, χορτάτος, έντιμος, ευγενής.

Και όταν βλέπουμε την φωτογραφία του πάνω από το τζάκι, τις εικόνες στην ψαροταβέρνα, που χαμογελά είναι η ευτυχία και ικανοποίηση, ότι η Αστερόπη η πιστή γυναίκα του και τα δύο παιδιά του, που τον λάτρεψαν, τον τίμησαν στην ασθένεια και μετά θάνατον υποδειγματικά, ότι οι κόποι του δεν πήγανε χαμένοι.
Του εκλεκτού φίλου Κώστα Αβάντη ένα χρόνο από τον θάνατό του. Αιωνία και αξέχαστη η μνήμη του.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"