Χωρίς καθηγητή Αγγλικών οι μαθητές του Καστελλορίζου

Χωρίς καθηγητή Αγγλικών οι μαθητές του Καστελλορίζου

Χωρίς καθηγητή Αγγλικών οι μαθητές του Καστελλορίζου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 400 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας

Χωρίς καθηγητή αγγλικών εξακολουθεί να παραμένει η Μεγίστη, πέρα από τα άλλα κενά που υπάρχουν ακόμα, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και σε λίγο τα σχολεία θα κλείσουν.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δημοτικού σχολείου, του γυμνασίου και των λυκειακών τάξεων του νησιού, αναγκάστηκαν να στείλουν επιστολή στον υπουργό παιδείας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση αυτή και ζητώντας την άμεση τοποθέτηση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν υπάρχει μαθήτρια που θα πρέπει να δώσει πανελλαδικές τον Ιούνιο στο μάθημα των αγγλικών και δεν έχει κάνει ούτε ένα μάθημα, ενώ στο νησί δεν υπάρχει φροντιστήριο για να καλύψει το κενό. Επίσης μαθήματα αγγλικών δε γίνονται ούτε στο δημοτικό σχολείο αφού ο ίδιος καθηγητής αγγλικών θα πρέπει να διδάξει και εκεί για να συμπληρώσει ώρες.
Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους κάθε χρόνο έχουν καταντήσει… γραφικοί να παρακαλούν για τα αυτονόητα, και ζητούν να έχουν έγκαιρα τους εκπαιδευτικούς που δικαιούνται.

Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για το γεγονός, ότι ενώ φτάσαμε στις 8 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας εξακολουθεί να μην έχει καθηγητή αγγλικών (εννοείται πως ούτε καθηγητής αγγλικών έχει έρθει, ούτε καλλιτεχνικών, αλλά αυτό το παραβλέπουμε).

Δεν νοείται εν έτει 2017 σε μια καθαρά τουριστική περιοχή, σε ένα νησί στο οποίο δεν υπάρχει Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, να μην υπάρχει ακόμα καθηγητής αγγλικών. Υπάρχει μαθήτρια στη Γ’ Λυκείου η οποία δίνει το μάθημα των αγγλικών στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πώς θα εξεταστεί αυτό το παιδί τον Ιούνιο; Να σας ενημερώσω ότι ο εκάστοτε καθηγητής αγγλικών (όπως ο καθηγητής φυσικής αγωγής, πληροφορικής, κ.λπ.) διδάσκουν και στις τάξεις του Δημοτικού σχολείου για να συμπληρωθούν οι ώρες διδασκαλίας.

Έχουμε καταντήσει γραφικοί κάθε χρόνο με το να παρακαλάμε για τα αυτονόητα. Να έχουμε έγκαιρα τοποθετημένους τους καθηγητές και τους δασκάλους που δικαιούμαστε. Δωρεάν παιδεία σημαίνει στην ουσία πληρωμένη παιδεία από κάθε Έλληνα φορολογούμενο. Μέχρι τις 7-11-2017 το σχολείο μας δεν είχε καθηγητή φυσικής (ο οποίος διδάσκει φυσική, χημεία, βιολογία, φυσική προσανατολισμού και χημεία προσανατολισμού), με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν χάσει δεκάδες ώρες διδασκαλίας, οι οποίες φυσικά δεν μπορούν να καλυφθούν. Να σας ενημερώσω ότι στο Καστελλόριζο δεν υπάρχουν φροντιστήρια για να μπορέσουν τα παιδιά να καλύψουν τις όποιες εκπαιδευτικές τους ανάγκες, ούτε φυσικά προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης που υπήρχαν κάποτε.

Γιατί άραγε δεν κάνετε χρήση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ για να καλύψετε επιτέλους τα κενά που υπάρχουν;
Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διευθύντρια του Γυμνασίου -Λ.Τ. Καστελλορίζου (Μεγίστης) κα Μούζακ.

Με εκτίμηση,
Η εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγίστης
Νίτη Ελισάβετ
Η εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Λ.Τ. Καστελλορίζου (Μεγίστης)
Μαλτέζου Μαρία-Νεκταρία».

Διαβάστε ακόμη

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης