Κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοπασχολούμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, για τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται, απηύθυνε χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, το στέλεχος της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στα σκληρά μέτρα που έχουν προαποφασιστεί αλλά και στο ΦΠΑ σχολιάζοντας χαρακτηριστικά αν… «η ξεφτίλα έχει πάτο σ’ αυτή την κατάσταση!».

Ο κ. Πότσος ξεκίνησε λέγοντας: «Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι η συνέχιση των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων δεν πρόκειται να σταματήσει, παρά τις όποιες εξαγγελίες κυβερνητικών βουλευτών και του ίδιου του πρωθυπουργού περί…παραμυθένιας εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Έχουμε μπροστά, λοιπόν, ένα νέο μνημόνιο, έχουμε μπροστά μας νέα μέτρα που θα πλήξουν τη λαϊκή οικογένεια και τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από υλοποίηση μέτρων τα οποία ενδεχομένως και να υλοποιούνταν όπως είχαν προαποφασιστεί τα επόμενα χρόνια. Όπως είναι η μείωση του ορίου στο αφορολόγητο που ενδέχεται να υλοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το όπως είχε αποφασιστεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δείχνει ξεκάθαρα τη συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και από τη σημερινή κυβέρνηση, με νέα χειρότερα και σκληρότερα μέτρα, και εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση ούτε να σταματήσουν ούτε να καλυτερεύσει η ζωή του κόσμου που πλήττεται.

Άρα, λοιπόν, έχει μεγάλη σημασία για τους ίδιους η απεργιακή κινητοποίηση που γίνεται αύριο, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και όπως ανέφερε συνεδρίασε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και αποφασίστηκε ότι η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στην πλατεία Κύπρου όπου και θα γίνουν οι κεντρικές ομιλίες. Η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στη γενικότερη πολιτική και τα νέα μέτρα που έρχονται. Και δήλωσε ο κ. Πότσος:

«Λέμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν κεφάλι, να υπάρχει ψυχολογική ανάταση γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν μπορεί μέσα σ’ αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα πραγματικά να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τις οποίες έχει σήμερα ο κόσμος. Καλούμε τον εργαζόμενο κόσμο να αντιδράσει, να εκφραστεί, να αντισταθεί με συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση».

Στη συνέχεια, με αφορμή και την απεργιακή κινητοποίηση, αναφέρθηκε και στο θέμα που μας απασχολεί τοπικά και το οποίο έχει πάρει διαστάσεις και για το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζεται…ένα δούλεμα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για το ΦΠΑ και όπως είπε είναι πολλά τα χρόνια που υπάρχει αυτός ο εμπαιγμός και βλέπουμε καθημερινά συνεντεύξεις και ανακοινώσεις από τους ανθρώπους, όλων των πλευρών, που φέρουν ευθύνη για την κατάσταση με το ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, ο Πότσος «έδειξε» τους βουλευτές του νομού που σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση ενώ πριν ήταν στην κυβερνητική εξουσία αλλά και το αντίθετο.

«Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι, όλοι μαζί, ψήφισαν σούμπιτοι τα τελευταία μνημόνια, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν τόλμησαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μην ψηφίσουν τα μέτρα τα οποία φέρνουν τους νησιώτες σ’ αυτή την κατάσταση και έρχονται σήμερα και λένε ότι δίνουν έναν αγώνα και μία μάχη», τόνισε και έθεσε το ερώτημα αν…η ξεφτίλα έχει πάτο σ’ αυτή την κατάσταση!
Έτσι, οι ίδιοι λένε ότι την απάντηση πρέπει να τη δώσει ο κόσμος με τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια