Ν.Δ.: Το mail Χαρδούβελη κατοχύρωνε τον νησιωτικό ΦΠΑ

Ν.Δ.: Το mail Χαρδούβελη  κατοχύρωνε τον νησιωτικό ΦΠΑ

Ν.Δ.: Το mail Χαρδούβελη κατοχύρωνε τον νησιωτικό ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 345 ΦΟΡΕΣ

Για κωμικοτραγική προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ «δηλώνοντας ψευδώς ότι αυτή συμπεριλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη» κάνουν λόγο οι βουλευτές της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας και Νότης Μηταράκης.

«Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είχε προταθεί από την ίδια την Κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, με την πρόταση που κατέθεσε εγγράφως στους δανειστές πριν από το δημοψήφισμα» σημειώνουν σε δήλωσή τους και ξεκαθαρίζουν ότι «στη σελίδα 27 του mail Χαρδούβελη, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. αφενός επιβεβαίωνε την κατοχύρωση του νησιωτικού ΦΠΑ ως κεκτημένου στη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, αφετέρου αρνούνταν την κατάργησή του στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Στη δήλωσή τους σημειώνουν ακόμα: Αντιθέτως, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είχε προταθεί από την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, με την πρόταση που κατέθεσε εγγράφως στους δανειστές πριν από το δημοψήφισμα. Αν δεν συμφωνούν στην Κυβέρνηση με την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία που καταθέσαμε για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. Και εκεί να κριθούμε όλοι για τη συνέπειά μας. Ή εναλλακτικά να εντάξουν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα μέτρα του κοινωνικού μερίσματος. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά ήταν και είναι επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης