Όταν η αυτοάμυνα σώζει ζωές

Όταν η αυτοάμυνα σώζει ζωές

Όταν η αυτοάμυνα σώζει ζωές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 581 ΦΟΡΕΣ

Σημαντικοί εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών στη Ρόδο συμμετείχαν στο σεμινάριο ρεαλιστικής αντιμετώπισης επιθέσεων και τραυματισμών στο δρόμο, του οργανισμού DAS INTERNATIONAL AND SOUTH AEGEAN

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ρεαλιστικής αντιμετώπισης επιθέσεων και τραυματισμών στο δρόμο, του οργανισμού DAS INTERNATIONAL AND SOUTH AEGEAN, στο ξενοδοχείο WESTERN UNION PLAZAστις 03 Δεκεμβρίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη θεματολογία του σεμιναρίου, τον τρόπο προσέγγισης καθώς επίσης και το ρεαλισμό που οι εκπαιδευτές ανέπτυξαν στους συμμετέχοντες αυτού.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν κάτι πρωτόγνωρο στην Ελλάδα καθότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά στη χώρα μας κάτι ανάλογο. Τη θεωρητική ανάλυση παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες μέσω προτζέκτορα και αφορούσε επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα από κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV).

Η πρακτική εξάσκηση είχε να κάνει με τακτικές και τεχνικές διαφυγής από τις ανάλογες επιθέσεις, καθώς επίσης και τις δεξιότητες πρώτων βοηθειών στο σημείο της μάχης, δεδομένου ότι σε μια πραγματική συμπλοκή με όπλα του δρόμου θα υπάρχει σίγουρα τραυματισμός και θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να παρέχουν πρώτες βοήθειες στον εαυτό τους που πιθανόν έχει τραυματιστεί ή σε κάποιον τρίτο, μέχρι τουλάχιστον να έρθει ασθενοφόρο και να μεταφέρει τον τραυματία στο νοσοκομείο. Τα πρώτα λεπτά σε ένα σοβαρό τραυματισμό είναι και τα πιο κρίσιμα.

Το εν λόγω πρόγραμμα σεμιναρίου έχουν ζητήσει καταξιωμένοι εκπαιδευτές και Masters του χώρου των πολεμικών τεχνών να πραγματοποιηθεί στην Αγγλία μέσα στο 2018.

Οι επιθέσεις οι οποίες διδάχθηκαν ήταν οι εξής: επιθέσεις με αιχμηρά αντικείμενα, επιθέσεις με όπλα κρούσης, επιθέσεις με πολλούς επιτιθεμένους,

ξαφνικές επιθέσεις – ενέδρες και πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Εκτός της θεματολογίας του σεμιναρίου, αυτό που κατενθουσίασε τους συμμετέχοντες ήταν οι ασκήσεις πανικού (stressdrills), με πραγματικά εφέ.

Δόθηκε έτσι η ευκαιρία να ανταποκριθούν σε μία επίθεση στο δρόμο, που δεν γνώριζαν ακριβώς τι αποτέλεσμα θα είχε, καθότι όλες αφορούσαν τραυματισμό, κάτι που όντως στην πραγματικότητα θα συνέβαινε.

Όλοι οι συμμετέχοντες ζήτησαν την πραγματοποίηση επίσης ενός σεμιναρίου μόνο με σενάρια δρόμου, γιατί θα πρέπει να ανταποκριθούν σε δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως δεν έχουν καταφέρει ποτέ να βιώσουν, κάτι που η διοργάνωση δεσμεύτηκε σύντομα να γίνει στο μέλλον.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έλαβαν μέρος καθώς επίσης τους εκπαιδευτές:

Ρουμπίνη Γεώργιο: MASTER DAS STREETFIGHTING 4ο DAN,

Αθανασίου Ιωάννη: 1οdan HAPKIDO, ASS. INSTRUCTOR DAS STREETFIGHTING 1o LEVEL και Δουλιγέρη Βασίλειο 2οdan TAE KWON DO, ASS. INSTRUCTORDASSTREETFIGHTING 1oLEVEL

Ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Υπαρχηγό του Ε.Ε.Σ. Ρόδου, Μπενότ Φράνκι, για τη συμμετοχή του και τη πολύτιμη βοήθεια του, καθώς επίσης και τη θεατρική ομάδα «Πράξις» για τη πολύτιμη βοήθεια της στη πραγματοποίηση των σεναρίων δρόμου και τεστ πανικού.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους