Μέχρι το φθινόπωρο του 2018 το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό

Το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας στη σχετική εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην έκθεση Grrek Tourism Expo.

Στην ίδια εκδήλωση η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κυρία Ειρήνη Κλαμπατσέα ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα εκπονήσει το νέο, ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό υπό την εποπτεία επιτελικής δομής των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Όπως είπε ο κ.Τζιάλλας, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αυτής της διαδικασίας και τώρα εξετάζονται οι ενστάσεις, ώστε να ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εξάλλου, βρίσκεται και το προεδρικό σχέδιο για τις χρήσεις γης και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Δεν αρκεί να μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη, αλλά για πραγματική ανάπτυξη» ανέφερε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διακομματικής συνεννόησης και συναίνεσης για τη χάραξη μίας πολιτικής στρατηγικής για ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης.

Ο κ. Στασινός επισήμανε επίσης ότι πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, προτείνοντας ως λύση τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη «ONEcllicksLIS», με στόχο να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης ή επενδυτής από το σπίτι του ή το γραφείο του με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία για το τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει.

Εισηγήθηκε δε το εξαγόμενο αρχείο από το εν λόγω σύστημα να αποτελεί δεσμευτική πράξη για τη διοίκηση και τους πολίτες, έτσι ώστε να μη χρειάζεται ο πολίτης να απευθύνεται σε καμία υπηρεσία και να εκδίδεται άμεσα η άδεια δόμησης.

«Το ΤΕΕ πιστεύει βαθιά στο επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών και στην προοπτική του τουριστικού τομέα. Αν όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα πολύ βασικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Πηγή: tornosnews.gr