Mια απέλαση

Mια απέλαση

Mια απέλαση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 396 ΦΟΡΕΣ

Ως γνωστόν στην οικοδομή παλαιότερα οι αλβανοί εργαζόμενοι ήταν η πλειοψηφία. Στη γεωργία οι εργάτες γης είναι κι αυτοί πακιστανοί, αλβανοί, αφρικανοί στην πλειοψηφία. Στην φροντίδα αναπήρων, ηλικιωμένων, παιδιών, δουλειές σπιτιού, η πλειοψηφία είναι γυναίκες του ανατολικού μπλοκ. Συνήθως χωρίς άδεια παραμονής και συνεπώς χωρίς άδεια εργασίας.

Οι διαδικασίες ελληνοποίησης είναι χρονοβόρες και γραφειοκρατικές που γυναίκες με διαμονή 20 χρόνια στην Ελλάδα δεν μπορούν να το αποδείξουν.
Είχα αποταθεί σε γραφείο ευρέσεως εργασίας σαν άτομο ολικά ανάπηρη και σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Μετά από ένα δίμηνο βρέθηκε μια γεωργιανή 35 χρονών μάνα 2 παιδιών με διαμονή 13 χρόνια στην Ελλάδα που πήρε τη γενναία απόφαση να έρθει Ρόδο να με φροντίζει.

Στις 14 Νοέμβρη την βούτηξε η Frontex στο λιμάνι του Πειραιά και χθες την έβαλαν σε αεροπλάνο για την Γεωργία. Ούτε στο σπίτι της δεν την άφησαν να πάρει πράγματα της. Ένα μήνα σχεδόν με κλάματα εκλιπαρούσε για βοήθεια, είχα στείλει μήνυμα στους βουλευτές του Σύριζα στο Facebook που με επισκέφθηκαν όταν ήταν αντιπολίτευση και έδειξαν προθυμία να βοηθήσουν. Σιγή ιχθύος.

Το 2013 υπήρχε νόμος σύμφωνα με τον οποίο, όποιος πρόσεχε άτομο με αναπηρία 80% και άνω, έπαιρνε άδεια παραμονής και εργασίας. Τον κατήργησαν αντί να βάλουν δικλείδες ασφαλείας για να μη γίνονται εικονικές ελληνοποιήσεις. Τον Σεπτέμβρη με προεδρικό διάταγμα ο Κοντoνής έδινε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών για να τον διορίσουν στην ΔΕΗ όπως αναφέρεται στο διάταγμα Ηθικόν δίδαγμα:

Η "μάσα, το ρουσφέτι, η κλεψιά ντύνονται και με αριστερό νομικό μανδύα ".
Επισυνάπτω για του λόγου το αληθές φωτογραφία του διατάγματος.!
Καθολική Τσακίρη
Αρχίπολη Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Ένας Καρπάθιος στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μεταφορών και κινητικότητας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας!

Γ. Σακελλαρίδης για Νίσυρο: Το μήνυμα της πολιτείας είναι «θα μπλέξετε, μείνετε καλύτερα σιωπηλοί»

«10201» το νέο 5ψήφιο νούμερο για καταγγελίες παραβατικότητας ανηλίκων

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό Τουρισμό

Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Θανάσης Στάμος

TUI: Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

Τραγούδι ηχογράφησε ο δήμαρχος Λειψών

Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών