Δεν έχει συνέλθει η Ρόδος από την ανείπωτη τραγωδία

Δεν έχει συνέλθει η Ρόδος από την ανείπωτη τραγωδία

Δεν έχει συνέλθει η Ρόδος από την ανείπωτη τραγωδία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5433 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα στις 11 π.μ. στην Ιαλυσό το τελευταίο αντίο στον Νίκο Χατζηνικολάου

Ακόμα δεν έχει συνέλθει η Ρόδος από την τραγωδία που σημειώθηκε προχθές, με τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Χατζηνικολάου.

Το τραγικό περιστατικό, προκάλεσε θλίψη και οδύνη σε όλο το νησί χωρίς να μπορεί κανεί να παρηγορήσει την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του άτυχου 20χρονου.
Η τελευταία πράξη της τραγωδίας, θα εξελιχθεί σήμερα στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, όπου θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία.

Όπως είναι γνωστό, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος (γιός της αντιδημάρχου κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου και του επιχειρηματία Σάββα Χατζηνικολάου) βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο βυθό του λιμανιού της Καμείρου Σκάλας και δυστυχώς μέσα σ’ αυτό βρισκόταν ο 20χρονος.

Το αυτοκίνητο μαζί με τον 20χρονο ροδίτη, βρέθηκε σε απόσταση 10 περίπου μέτρων απο την αποβάθρα του λιμανιού της Καμείρου Σκάλας. Κανείς δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια της νέας τραγωδίας που συγκλόνισε τη Ρόδο.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν έφυγε από το σπίτι όπου διέμενε στην Ιαλυσό με το αυτοκίνητό του.
Όταν η οικογένειά του είδε ότι πέρασαν αρκετές ώρες χωρίς να επιστρέψει, ανησύχησε και ειδοποίησε αμέσως τις αρμόδιες αρχές όπου και ξεκίνησαν οι αναζητήσεις.

Στις έρευνες συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος, καθώς επίσης και δεκάδες εθελοντές.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα για το τραγικό περιστατικό αναφέρει:
"Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 14/12), το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για εντοπισμό Ι.Χ.Ε. οχήματος με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ» ν. Ρόδου δέκα μέτρα περίπου από την προβλήτα και σε βάθος επτά μέτρων, από ιδιώτη δύτη.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με δύο περιπολικά οχήματα καθώς και σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Από τρεις ιδιώτες δύτες ανασύρθηκε η σορός 20χρονου, ο οποίος αγνοείτο από πρωινές ώρες της 13/12/2017 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα".

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου στο άκουσμα της οδυνηρής απώλειας του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ , υιού της συναδέλφου Αντιδημάρχου Τουρισμού Κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου,
Αποφάσισε Ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
1. Να εκφρασθούν τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια του Δημάρχου και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

Ψήφισμα του ΤΕΕ Δωδεκανήσου
Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. – Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου, παρουσία του Προέδρου της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. - Π.Τ. Δωδ/σου, μετά την τραγική είδηση για τον αδόκητο χαμό του γιου της Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. - Π.Τ. Δωδ/σου κας. Μαρίζας Χατζηλαζάρου
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
συνήλθε έκτακτα σε συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 14:00 και ομόφωνα αποφάσισε και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Δ.Ε. και όλων των Μηχανικών της Δωδεκανήσου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί σύσσωμη στη νεκρώσιμη ακολουθία.
3. Να αποδώσει αντί στεφάνου, χρηματική δωρεά στο Ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου, στο Δ.Σ. του οποίου εκπροσωπείται θεσμικά το Τ.Ε.Ε. – Π.Τ. Δωδ/σου, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.
4. Το παρόν να δημοσιευθεί στον τοπικό ημερήσιο τύπο

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Τ.Ε.Ε. – Π.Τ. Δωδ/σου
Ιωάννης Στ. Γλυνός
Ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. – Π.Τ. Δωδ/σου
Γεώργιος – Νικόλαος Γ. Λάκουρας

Συλλυπητήριο του Βενετοκλείου
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ «1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου» εκφράζουν, στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου , στον σύζυγό της Σάββα Χατζηνικολάου, στον Λάζαρο και στον Χρήστο, τη βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους για τον απροσδόκητο χαμό του Νίκου που υπήρξε και μαθητής του σχολείου μας.
Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια.

Συλλυπητήριο του Δημάρχου
«Αγαπημένη μας Μαρίζα, στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας σας, για τον αναπάντεχο χαμό του γυιού σας, Νίκου, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε σένα προσωπικά και σε όλα τα μέλη της οικογένειας σας.
Εμείς όλοι είμαστε κοντά σας να συμπαρασταθούμε στις δύσκολες τούτες στιγμές σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ»

Το ΙΝΚΑ Ρόδου
Ο Πρόεδρος, το ΔΣ και τα μέλη του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ρόδου Δωδεκανήσου, εκφράζουν την θλίψη τους για τον αιφνίδιο χαμό του 20χρονου Νίκου.
Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν το μέγεθος μίας τόσο μεγάλης απώλειας, που συγκλόνισε ολόκληρο το νησί. Ελπίζουμε η οικογένεια να βρει την εξ’ ύψους παρηγοριά και δύναμη για να αντέξει αυτό το βάρος.
Μέσα από την καρδιά μας, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους.

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ευγενικός
Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Ντόκος
Το ΔΣ του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ρόδου
Δωδεκανήσου

Ψήφισμα της Ένωσης Καλυμνίων
Με την αναγγελία του αδόκητου χαμού του 20αχρονου Νικολάου Χατζηνικολάου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του
2. Να παρακολουθήσει σύσσωμο τη νεκρώσιμη ακολουθία
3. Αντί στεφάνου, να γίνει δωρεά για την Τράπεζα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Καλύμνου.
Ο Γεν. Γραμματέας
Χρυσάνθη Τηλιακού

Η Πρόεδρος
Μαρία Βάλλα

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας