Συνελήφθη 45χρονος που είχε καταδικαστεί για διαρρήξεις

Συνελήφθη 45χρονος που είχε καταδικαστεί για διαρρήξεις

Συνελήφθη 45χρονος που είχε καταδικαστεί για διαρρήξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 517 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της περιοχής μας βρίσκεται από προχθές 45χρονος που καταδικάστηκε τον προηγούμενο μήνα ερήμην από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, για έξι διαρρήξεις που διέπραξε πριν από επτά χρόνια σε καταστήματα της περιοχής μας.

Τον 45χρονο εντόπισαν προχθές στις 11 το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.
Η δίκη του 45χρονου έγινε στις αρχές Νοεμβρίου 2017 και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Ο 45χρονος συνελήφθη την Άνοιξη του 2010 για μία διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο της πόλης μας και τελικά διαπιστώθηκε πως ο ίδιος είχε διαπράξει άλλες 5 σε καταστήματα της περιοχής μας από το Φεβρουάριο έως και το Μάρτιο! Μάλιστα στην κατοχή του είχαν εντοπιστεί και αρκετά από τα κλοπιμαία τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι ο δράστης διάρρηξης χρυσοχοείου 32χρονου, τις βραδινές ώρες της 16ης προς 17ης Μαρτίου 2010 όπου αφού παραβίασε την είσοδο του καταστήματος μπήκε μέσα και αφαίρεσε 15 ρολόγια συνολικής αξίας 1800 ευρώ, τα οποία και εντοπίστηκαν στην κατοχή του δράστη. Επίσης ο ίδιος κατείχε και διάφορα ηλεκτρονικά είδη, ποτά, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και αθλητικά είδη ενδυμασίας που όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2010 από πέντε καταστήματα της πόλεως Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Φεβρουαρίου 2010 ο 45χρονος μετέβη σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών επί της οδού Αυστραλίας και χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε μία φωτογραφική μηχανή αξίας 220 ευρώ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, βραδινές ώρες ο 45χρονος πήγε στο μίνι μάρκετ 47χρονου στη Νέα Αγορά και αφού παραβίασε τη πίσω πόρτα, μπήκε μέσα και αφαίρεσε ποτά αξίας περίπου 1000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ σε κέρματα από την ταμειακή μηχανή, ξένα κέρματα και χαρτονομίσματα διάφορα και άλλα ψιλικά όπως καπνούς, αναπτήρες, μπαταρίες, φακούς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Επίσης βραδινές ώρες της 26ης Μαρτίου μετέβη στη καφετέρια 54χρονου που βρίσκεται στη Λεωφ. Ρόδου – Καλλιθέας και αφού παραβίασε τη κεντρική είσοδο μπήκε μέσα και αφαίρεσε μία συσκευή PDA, μία κεραία wireless tplink, ένα διακλαδωτή τύπου swir, ένα τρυπάνι με τα ανταλλακτικά του και ένα σβουράκι – κόφτη συνολικής αξίας 1460 ευρώ.

Ο 45χρονος εξάλλου, στις 27 Μαρτίου 2010 βραδινές ώρες πήγε στο πρακτορείο τουρισμού 59χρονου στη Γ. Σεφέρη και αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πέντε dvd player, 5 κινητά τηλέφωνα, 11 κινητά τηλέφωνα μεταχειρισμένα διαφόρων τύπων και δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, συνολικής αξίας 3.900 ευρώ.

Τέλος βραδινές ώρες της 30ης Μαρτίου 2010 ο ίδιος δράστης μετέβη στο κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών 30χρονου στο κέντρο της πόλης, από όπου και αφαίρεσε αθλητικά είδη ενδυμασίας και αξεσουάρ αθλητικών ομάδων συνολικής αξίας 4.903 ευρώ.

Στη κατοχή του 45χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του, το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων καθώς και ένα κατσαβίδι με το οποίο προέβαινε στη διάρρηξη των καταστημάτων.

Απολογούμενος σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του καθώς βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ο 45χρονος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης 1η και 15η του μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών