Ντέρμπι αντοχής και... αναμνήσεων για τον Κολοσσό

Ντέρμπι αντοχής και... αναμνήσεων για τον Κολοσσό

Ντέρμπι αντοχής και... αναμνήσεων για τον Κολοσσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 280 ΦΟΡΕΣ

Κάτω από διακριτικό κλίμα πένθους και απέναντι σε τρία πρώην δικά του παιδιά, ο Κολοσσός H Hotels θα παλέψει σήμερα στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα

Ένα πολύ σπουδαίο εκτός έδρας παιχνίδι περιμένει σήμερα (18.00’) τον Κολοσσό H Hotels ο οποίος δοκιμάζεται στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, απέναντι στον Προμηθέα, που φέτος, μαζί με το Λαύριο, αποτελεί μέχρι στιγμής την πολύ ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα της Ρόδου «πάτησε» πάνω στο πλεονέκτημα της έδρας της και ήταν εντυπωσιακή απέναντι στο νεοφώτιστο ΓΣΛ Φάρο, ενώ οι Προμηθείς γνώρισαν μόλις τη δεύτερη ήττα τους (στο Ρέθυμνο) αν και προέρχονταν από «τριαντάρα» κόντρα στον Άρη, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ρεκόρ του Κολοσσού από τη σεζόν 2011-12 όταν έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα με ρεκόρ 7-1.

Για τους «θαλασσί», η νίκη μακριά από τη Ρόδο έχει «στοιχειώσει» από τη δεύτερη αγωνιστική και μετά ωστόσο θα προσπαθήσει – αν μη τι άλλο – να δείξει ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο από αυτό που παρουσίασε στο Λαύριο ή στην Πυλαία. Ο Άρης Λυκογιάννης θα στηριχθεί στους γνωστούς δώδεκα: Γκρίφιν, Μπρέι, Τζόουνς, Χάρις, Ράιτ, Σχίζα, Γεωργαλλή, Σταμάτη, Αγγελάκο, Παπαδάκη, Μπιλλή και Τσαλμπούρη. Νοκ άουτ έχει τεθεί εδώ κι εβδομάδες ο Τόνι Πρόστραν.

«Ο Προμηθέας μπορεί να σε “σκοτώσει”»
Στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης αναφέρθηκε τόσο στο νικηφόρο ματς με τον ΓΣΛ Φάρο όσο και στο σημερινό με τον Προμηθέα ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στο πολύ δυσάρεστο γεγονός που βίωσε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Γιώργος Γκοτζογιάννης: «Ύστερα από κάποιες ήττες, ερχόμαστε από μία πολύ καλή νίκη κόντρα στον ΓΣΛ Φάρο. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι τακτικά, αλλά και από άποψη συγκέντρωσης, κι έτσι ήρθε τόσο το θετικό αποτέλεσμα, όσο και μία καλή διαφορά απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται κοντά μας στη βαθμολογία.

Τώρα, έχουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Προμηθέα. Και οι δώδεκα παίκτες που έχει, είναι “πρώτης γραμμής” κι αυτό το λένε και τα αποτελέσματά του μέχρι τώρα, καθώς βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως εμείς δεν θα πάμε στην Πάτρα με σκοπό να κάνουμε το παιχνίδι μας και μία καλή εμφάνιση.

Για να κοντράρεις τον Προμηθέα, θα πρέπει να πηγαίνεις βήμα - βήμα, να κοιτάς φάση - φάση, ώστε στο τέλος να δεις τι έχεις καταφέρει. Θα είναι ένα ματς που δεν θα κριθεί ούτε στο ξεκίνημα, ούτε και στα τελευταία λεπτά, αλλά θα πρέπει να “χτίζεις” από την αρχή και να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά, καθώς είναι μία ομάδα που μπορεί να σε “σκοτώσει”, ειδικά στην έδρα της.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δυσάρεστο γεγονός που δεν έχει σχέση με το μπάσκετ, αλλά στενοχώρησε όλη την οικογένεια του Κολοσσού. Ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει πάρα πολύ – κι εμένα προσωπικά – αλλά και την ομάδα όλο αυτό τον καιρό, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας μας, Γιώργος Γκοτζογιάννης, έχασε τον πατέρα του πρόσφατα και μέσα από εδώ θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και να πω πως όπως εκείνος είναι δίπλα μας συνέχεια, έτσι και εμείς όλοι θα είμαστε δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο διεθνής πόιντ γκαρντ του Προμηθέα, Νίκος Γκίκας, σχολίασε από την πλευρά του: «Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας και στόχος μας είναι η κατάκτηση της νίκης. Το κλειδί θα είναι η συγκέντρωση στο πλάνο μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά στη διάρκεια όλης της εβδομάδας και γνωρίζουμε πολύ καλά το τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο παρκέ, προκειμένου να επιστρέψουμε στα ροζ φύλλα αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι μας περιμένει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Ο Κολοσσός βγάζει ενέργεια στο παρκέ και παίζει δυνατά στην άμυνα. Παράλληλα, ο προπονητής του αντιπάλου μας (σ.σ. Λυκογιάννης) έχει δώσει στην ομάδα μια συγκεκριμένη ταυτότητα και φιλοσοφία, ενώ ο ίδιος έχει μεταδώσει στους παίκτες του τη νοοτροπία της μαχητικότητας και της προσπάθειας για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κι αν είμαστε εύστοχοι και συγκεντρωμένοι θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να φτάσουμε στις εφτά νίκες. Το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό και για τρία δικά μας παιδιά, τον Τρέβορ (σ.σ. Ρελεφορντ), τον Λάνγκστον (σ.σ. Χολ), και τον Χρήστο (σ.σ. Σαλούστρος), οι οποίοι έπαιζαν πέρσι στον Κολοσσό».

Τον πρώτο λόγο η έδρα
Η έδρα «μίλησε» στα δύο παιχνίδια μεταξύ του Προμηθέα και του Κολοσσού H Hotels, στην προηγούμενη, πρώτη σεζόν κατά την οποία συνυπήρξαν στην κατηγορία. Αμφότερα μάλιστα κρίθηκαν με διψήφιες διαφορές.
Στον περσινό αγώνα, ο Προμηθέας επικράτησε με 78-68 καθοδηγούμενος επιθετικά από τους Μπλάσινγκεϊμ (21 πόντοι) και Γκίκα (18 πόντοι). Για τους Ρόδιους ο Παπαδάκης ήταν η έκπληξη της ημέρας σημειώνοντας 17 πόντους με 5/6 τρίποντα και πέντε ασίστ σε 17:27.

Τα σερί: Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα κλέψιμο μετράει ο Σταύρος Σχίζας ενώ τέσσερα συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα έχει ο Γιάννης Γεωργαλλής. Είχε 2/2 τόσο κόντρα στον ΠΑΟΚ, όσο και κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο. 4/4 δηλαδή στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ενώ στα έξι πρώτα του φετινού πρωταθλήματος είχε 1/10. Επίσης, τουλάχιστον μία ασίστ και ένα κλέψιμο είχε σε καθένα από τα οχτώ πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Ραμόν Χάρις.
Τα ρεκόρ: Με τέσσερα ριμπάουντ ο Γιάννης Γεωργαλλής θα φτάσει τα 1.000 στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League ενώ το «φράγμα» των 100 εύστοχων δίποντων θα σπάσουν στις επόμενες αγωνιστικές τόσο ο Δημήτρης Σταμάτης (92) όσο και ο Σταύρος Σχίζας (91).

Τέλος, με δύο τάπες ο Μάρβιν Τζόουνς θα μπει στην κορυφαία 15άδα της ιστορίας του Κολοσσού H Hotels. Ο Αμερικανός έχει ήδη 12 και μπροστά του με 13 είναι ο Τζέσε Τσούκου και με 14 ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Το σημερινό παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής:
«Δ. Τόφαλος» (18.00’) Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels (ΕΡΤ1 live)
Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Μαγκλογιάννης, Ξενικάκης
Κομισάριος: Θεοδοσόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους