Σημαντική εξαγορά από την TUI

Σημαντική εξαγορά από την TUI

Σημαντική εξαγορά από την TUI

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 471 ΦΟΡΕΣ

Στην Ελβετία και στην αγορά της κρουαζιέρας επεκτείνεται η ΤUI, με την εξαγορά της Cruisetour, του «σπεσιαλίστα» στον κλάδο. Ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι προχωράει στην εξαγορά των ελβετικών εταιριών Cruisetour AG και Croisimonde AG, χωρίς, ωστόσο, να δημοσιοποιήσει την τιμή πώλησης.

Η Cruisetour AG δραστηριοποιείται στην Ελβετία εδώ και 15 χρόνια ως κορυφαίος τουριστικός πράκτορας για κρουαζιέρες στη γερμανόφωνη Ελβετία, ενώ η αδελφή εταιρία Croisimonde AG κατέχει παρόμοια θέση στη γαλλόφωνη Ελβετία. Και οι δύο εταιρίες, των οποίων τα έσοδα δεν αποκαλύφθηκαν, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα κρουαζιέρων στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, στις πιο σημαντικές γραμμές κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises.

Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η TUI Suisse θα γίνει ο κορυφαίος ταξιδιωτικός πράκτορας με εξειδίκευση στις κρουαζιέρες στην Ελβετία και, ταυτόχρονα, θα ενισχύσει τη θέση της ως ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες στη χώρα. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Martin Wittwer, διευθύνων σύμβουλος της TUI Suisse, δήλωσε: «Η εξαγορά της Cruisetour AG και της Croisimonde AG μας επιτρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω την εμπειρία μας στον τομέα των πωλήσεων κρουαζιέρων. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου TUI στην αγορά των διακοπών κρουαζιέρας».

Σύμφωνα με την TUI, η διοίκηση των εταιριών, οι οποίες απασχολούν 18 άτομα, θα συνεχίσει υπό την «ομπρέλα» της Cruisetour. Ο γερμανικός όμιλος αναπτύσσει τον τομέα της κρουαζιέρας ως μία από τις κύριες δραστηριότητές του στο πλαίσιο της ισχυρής ανάπτυξής του στην ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρων. Εν τω μεταξύ, το 2017 ήταν καλό έτος για την TUI Suisse από πλευράς εσόδων, τα οποία εμφανίζονται αυξημένα κατά 12% (Οκτώβριος 2016 – Σεπτέμβριος 2017).

Τον Νοέμβριο, η εταιρία άνοιξε το 67ο υποκατάστημά της στο Mall της Ελβετίας, στο Έμπικον, κοντά στη Λουκέρνη. Αυτό το υπερσύγχρονο «TUI Store» συνδυάζει τους «online και offline κόσμους» και διαθέτει σαλόνι, μεγάλη οθόνη αφής και μεμονωμένα iPads για χρήση από τον πελάτη. Η TUI Suisse διαθέτει 14 τέτοια καταστήματα TUI, συμπεριλαμβανομένου του TUI ReiseCenter Glattzentrum κοντά στη Ζυρίχη.

(Πηγή: money-tourism.gr)

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό