Περιμένω να μοιραστούμε αυτό το ταξίδι με όλη μου την ψυχή!

Περιμένω να μοιραστούμε  αυτό το ταξίδι με όλη μου την ψυχή!

Περιμένω να μοιραστούμε αυτό το ταξίδι με όλη μου την ψυχή!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 822 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα το βράδυ στο Colorado η Ρίτα Αντωνοπούλου

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μία σπουδαία ερμηνεύτρια με πολλές καλές καλλιτεχνικές συνεργασίες στο ενεργητικό της, μαζί με ένα σπουδαίο πιανίστα – καταξιωμένο συνθέτη θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής, τον Θοδωρή Οικονόμου θα «ταξιδέψουν» μουσικά το κοινό της Ρόδου.
Σε μία βραδιά που διοργανώνει ο 12ηχος στο Colorado, ένα πιάνο, μια φωνή, δυο άνθρωποι που καίγονται επί σκηνής, μας παίρνουν από το χέρι και πάμε…

Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας 2 μοναδικών καλλιτεχνών, που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκη, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, που καθηλώνει.

Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, την μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.
Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, η Ρίτα Αντωνοπούλου μίλησε στη «Ροδιακή» για την μέχρι τώρα πορεία της, τα σχέδια για το μέλλον αλλά και την εμφάνιση της ενώπιον του κοινού της Ρόδου!

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το τραγούδι;
Είχα πάντα μεγάλη αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς μου ως ο βασικότερος τρόπος έκφρασής μου. Κοιτάζοντας πια πίσω πιστεύω πως ήταν κάπως της μοίρας μου γραφτό να ασχοληθώ με το τραγούδι. Όλα έπαιρναν το δρόμο τους κι όλα με έβγαζαν εκεί. Την πρώτη μου δουλειά την έπιασα ένα βράδυ που είχα βγει με φίλους σε ένα μαγαζί με ζωντανή μουσική κι επειδή ένας φίλος είχε γενέθλια ανέβηκα να πω ένα τραγούδι...ε δυσκολεύτηκα να κατέβω και πριν φύγω με έπιασαν οι υπεύθυνοι του χώρου και μου έδωσαν ένα φάκελο με χρήματα και μου ζήτησαν να πάω και την επόμενη μέρα!
Ό,τι συνέβη από τότε και μετά, σε πολλές περιπτώσεις είχε την ταμπέλα του «ήταν γραφτό»...πολλές φορές εγώ έβλεπα τις συμπτώσεις ως μαγικές!

Θα θεωρούσατε τον εαυτό σας «τυχερό» σε ότι αφορά τις συνεργασίες που έχετε κάνει, αφού σπουδαία ονόματα συνθετών και ερμηνευτών κοσμούν το βιογραφικό σας;
Φυσικά. Είμαι περήφανη για τις συνεργασίες μου και για την πορεία μου μέχρι σήμερα. Από όλους έχω κερδίσει κι έχω μάθει κάτι.

Το 2006 είναι χρονιά «σταθμός» για την καριέρα σας καθώς τότε ξεκινάει η συνεργασία σας με το Θάνο Μικρούτσικο και έκτοτε «κτίζεται» μία καλλιτεχνική σχέση που κρατάει μέχρι σήμερα!
Ναι. Είναι ο άνθρωπος που με πίστεψε πιο πολύ από όλους και με σύστησε στον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα του το χρωστάω πάντα. Για μένα είναι και θα είναι σταθμός αυτή η συνεργασία και η γνωριμία γιατί πέρα από όλα τα άλλα, πέρα από το ότι εγώ πραγματοποίησα ένα όνειρό μου δουλεύοντας δίπλα του, γνώρισα έναν άνθρωπο που θαυμάζω κι εκτιμώ απεριόριστα. Τον αγαπώ βαθιά κι εύχομαι να του πάνε όλα καλά.

Πολλοί θα ζήλευαν όλες αυτές τις συνεργασίες και τις δουλειές που έχετε κάνει. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που θα θέλατε και δεν το έχετε ακόμη καταφέρει;
Αλίμονο αν έβαζα τελεία από τώρα στις καλλιτεχνικές μου επιθυμίες!! Είναι πολλά αυτά που περιμένουν να πραγματωθούν... αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι να νιώθω ότι με κάθε μου βήμα, εξελίσσομαι και προχωράω. Και τώρα σε αυτήν την παράσταση που παρουσιάζουμε παρέα με το Θοδωρή Οικονόμου, για την οποία είμαι πολύ περήφανη, αυτό που με χαροποιεί είναι όταν στο τέλος έρχεται κόσμος που με παρακολουθεί χρόνια και μου λέει: Μα μετά από αυτό τι;;; τί άλλο παραπάνω;;

Εμφάνιση λοιπόν στη Ρόδο! Τι σημαίνει αυτό για εσάς και τι περιμένετε από το κοινό της;
Δεν περιμένω κάτι...ελπίζω... να μας αγκαλιάσουν όπως σε όλες τις άλλες πόλεις που έχουμε επισκεφτεί. Περιμένω να μοιραστούμε το ταξίδι, αυτό μόνο...με όλη μου την ψυχή!

Σε ποια φάση βρίσκεστε καλλιτεχνικά αυτή την εποχή και ποια τα επόμενα σχέδια σας;
Η παράσταση που θα σας παρουσιάσουμε το Σάββατο στο Colorado είναι για μένα ίσως απο τα σημαντικότερα πράγματα που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Δε θέλω να κλεισει ο κύκλος της σας το παραδέχομαι... οπότε όσο περισσότερο την ταξιδέψουμε, τόσο το καλύτερο!
Παράλληλα έχω ξεκινήσει πρόβες για μια νέα μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Καινούριο κόκκινο» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Συμπρωταγωνιστής μου θα ειναι ο Ιωάννης Παπαζήσης. Ανυπομονώ γιατί είναι για μένα ένα μεγάλο, νέο στοίχημα και θέλω να το κερδίσω, καθώς για πρώτη φορά θα έχω τόση πρόζα. Θα έχει μορφή κοινωνικοπολιτικού καμπαρέ μέσα όμως από μια ερωτική ιστορία. Από τα μέσα Γενάρη στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος