Τριήμερο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού // inner globe στη Ρόδο

Τριήμερο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού // inner globe στη Ρόδο

Τριήμερο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού // inner globe στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 472 ΦΟΡΕΣ

Μια χορευτική εμπειρία με την τεχνική inner globe θα γνωρίσουμε στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο, με την επαγγελματία χορεύτρια Μαρία Μανουκιάν στη σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά, από τις 4 έως 6 Ιανουαρίου.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσους αγαπάνε τον χορό! Σπουδαστές χορού, ερασιτέχνες, επαγγελματίες χορευτές καθώς και ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει η κίνηση.

Η Μαρία Μανουκιάν θα μας διδάξει ένα ιδιαίτερο, φρέσκο και πλούσιο κινησιολόγιο από την τεχνική που η ίδια έχει αναπτύξει και εμπνευστεί με σκοπό να μεταφέρουμε στο σώμα μας φράσεις μεταβάσεις και τεχνικές έκφρασης μέσα στον δικό μας αλλά και του παρτενέρ μας συναισθηματικό - χορευτικό χωροχρόνο.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ inner globe
Το πρώτο μέρος της διαδικασίας θα επικεντρωθεί στο να ανακαλύψουμε τρόπους ώστε να ενεργοποιήσουμε τις δράσεις τις σπονδυλικής στήλης και να κινητοποιήσουμε την εσωτερική σφαίρα του κέντρου μας λαμβάνοντας ενέργεια από το πάτωμα.

Θα συνεχίσουμε την αφύπνιση του σώματος, μετακινώντας το συνεχώς σε ολόκληρο τον χώρο, ερευνώντας τις ιδιότητες της σφαίρας σαν σχήμα και κατάσταση στον χωροχρόνο μέσω του αυτοσχεδιασμού.

Στην συνέχεια, θα εμβαθύνουμε περαιτέρω σε συνθήκες αυτοσχεδιασμού στις οποίες θα επαναπροσδιορίσουμε τις κατευθύνσεις του σώματος σε σχέση με τον χώρο και τους γύρω μας ώστε να κινηθούν με πολυδιάστατο τρόπο όλες οι αρθρώσεις αλλάζοντας, ποιότητες, ροή και δυναμικές.

Σκοπός είναι να ανακαλύψουμε το βάρος, την χαλάρωση, και την συσπείρωση της ενέργειας στον εσωτερικό πυρήνα μας ώστε να αναπτύξουμε μεγάλες ταχύτητες και έκρηξη δυναμικών.

Στο τελευταίο μέρος, θα χρησιμοποιήσουμε δοσμένο υλικό όπου θα εφαρμόσουμε τις συνθήκες αυτές σαν μια ομάδα από την οποία θα εμπνευστούμε, θα ανταλλάξουμε ενέργεια και θα ερευνήσουμε την προσωπική εκτέλεση-ερμηνεία της κίνησης.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Μαρία Μανουκίαν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Το 2013, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ισραήλ στη σχολή Mateh Asher School of Performing Arts οπου εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Gaga.

Ως performer στο Ισραήλ έχει εργαστεί για τους Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio και Martin Harriague.

Πλέον είναι ενεργό μέλος της Hellenic Dance Company όπου έχει χορέψει σε ρεπερτόριο της Martha Graham με την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Πένυς Διαμαντοπούλου, στην παράσταση «Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού καθώς και σε δημιουργίες, των Tono Lachky και Jasmin Vardimon στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επίσης από το 2015 ερμηνεύει το έργο Twisted Genders από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος της Φένιας Αποστόλου το όποιο ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό, συγχρόνως χορεύει στην νέα παραγωγή της Artius Dance Theatre.

Η Μαρία συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και εργαστήρια ανά την Ευρώπη εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές καθώς επίσης παραδίδει μαθήματα χορού σε Ελλάδα και Αρμενία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρες: 11:00-14:00 3 ώρες ημερησίως
Συνολική τιμή: 45€

Τόπος: Σχολή Χορού Έλλη Παρασκευά Βενετοκλέων 35 Ρόδος

Συμμετέχοντες: Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσους αγαπάνε τον χορό! (σπουδαστές χορού, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, χορευτές καθώς και ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει η κίνηση) Κράτηση θέσεων στο 6947633151.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!