2018: Νέες προ-κλήσεις και προ-τάσεις

2018: Νέες  προ-κλήσεις και προ-τάσεις

2018: Νέες προ-κλήσεις και προ-τάσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Ηλίας Χατζηάντωνης
Μέλος της Νομαρχιακής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,
αρμόδιος σε θέματα παιδείας, εκπαιδευτικός, αιρετός-δημοτικός σύμβουλος

Το 2017 «έφυγε, έδυσε », το 2018 είναι γεγονός και Ανατολή, ελπιδοφόρο ξημέρωμα, παρόν και μέλλον και ταυτοχρόνως απαρχή για νέες προ-κλήσεις, προβληματισμούς και προ-τάσεις που αφορούν στην εξυγίανση και αναβάθμιση της χειμαζόμενης Τοπικής και Περιφερειακής μας Αυτοδιοίκησης, στην παρουσίαση πρωτοποριακών και καινοτόμων εισηγήσεων που θα «ταράξουν τα νερά» και τον τρόπο σκέψης του πολιτικού «γίγνεσθαι» της Ροδιακής και Δωδεκανησιακής κοινωνίας.

Θεμιτό;

Θα απαντήσω: ΝΑΙ! Είναι θεμιτό, αφού θα εισαχθούμε πιο θερμά και συστηματικά σε τροχιά προεκλογικής περιόδου και η συζήτηση για ό,τι αφορά την εναλλακτική-νέα πρόταση σε επίπεδο επικεφαλής σε Δημαρχία και Περιφέρεια θεωρείται επίκαιρο, φλέγον, καίριο και μείζον θέμα που απασχολεί και προβληματίζει εμφανώς και παρασκηνιακώς μεγάλη μερίδα κυρίως της ροδιακής κοινωνίας.

Κακά τα ψέματα, ας μη στρουθοκαμηλίζουμε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας οι περισσότεροι – Ναι, οι περισσότεροι-είναι δυσαρεστημένοι και τα μάλα απογοητευμένοι από τους νυν επικεφαλής-άρχοντες μας, ήτοι, και από τον κ.Χατζηδιάκο και από τον κ.Χατζημάρκο.

Ο μεν πρώτος, διότι, -στα έως τώρα χρόνια της θητείας του- μολονότι γέννησε ελπίδες με την εκλογή του σε όλους τους Ροδίους, φαίνεται ανήμπορος και πολιτικά ανεπαρκής, αφού δεν έχει δώσει λύσεις σε χρόνια, επίμαχα και μείζονα προβλήματα που επισκιάζουν, ταλανίζουν και υπονομεύουν τη νοσηρή καθημερινότητα του Ρόδιου πολίτη, αντ’ αυτού ολιγωρεί, λαϊκίζει και επιδίδεται σε βερμπαλισμούς, φανφάρες, ακατάσχετες υποσχεσιολογίες και πομφόλυγες για δήθεν γρήγορες άμεσες λύσεις, διαιωνίζοντας όμως έτσι την κατάσταση και τα προβλήματα της Ρόδου. Για παράδειγμα, βλέπε Ρομά, κυκλοφοριακό, καθαριότητα, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου κ.α. «Άνθρακες ο θησαυρός» ,κύριε Χατζηδιάκο…..

Ο δε δεύτερος, γιατί ακροβατεί, μεταξύ της πολιτικά αυταρχικής και αλαζονικής του συμπεριφοράς που τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τη συνοχή και την αρραγή σύνθεση της παράταξης του ( διαγραφή πρωτοκλασάτων και ικανών στελεχών Κουνάκη, Ζωγραφίδη, Ανανία ….) οδηγώντας την σε ρήγματα και κατά δεύτερη μοίρα της απόπειρας του, δήθεν να επιδείξει έργο εν καιρώ της περιφερειακής του θητείας του, το οποίο αναντίρρητα είναι και έλασσον και επουσιώδες και με αρνητικό πρόσημο….. Αποτέλεσμα: φρούδες ελπίδες!!!

Αντιπρόταση υπάρχει; Ναι, υπάρχει! Σαφώς και υπάρχει…..! Να βρεθούν επικεφαλής που να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις και κριτήρια:

1. Νέοι άνθρωποι και όχι επαγγελματίες πολιτικοί γύρω στα 35 με 40 χρόνων
2. Ηθική ακεραιότητα, αδαμάντινος και ανιδιοτελής χαρακτήρας
3. Άρτια Επιστημοσύνη
4. Πραγματική εμπειρία σε πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκηση, τουλάχιστον 5 χρόνων
5. Ημεδαπός και γνώστης των προβλημάτων της Δωδεκανήσου και ιδίως της Ρόδου.
6. Γλωσσική και επικοινωνιακή άνεση, ευφράδεια και ετοιμολογία.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι υπάρχουν τέτοιοι ικανότατοι Νέοι στη Ρόδο μας οι οποίοι πληρούν τις άνωθεν προϋποθέσεις και δύνανται να ηγηθούν, να «βγουν μπροστά στα κοινά» να εμπνεύσουν τους υπόλοιπους νεολαίους, να τους διεγείρουν, να τους ξεση-κώσουν, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη τους μέσα από διαβουλεύσεις ,γιατί όχι και ανοικτές προεκλογικές διαδικασίες. Τι εννοώ;

Προτείνω αρχικά την εξεύρεση, πρόσκληση και ενεργοποίηση αυτών των ικανότατων νέων, δηλαδή, πιο απλά να βρούμε και να συλλέξουμε αυτούς τους οραματιστές, προικισμένους νέους, τους εν δυνάμει επικεφαλής, εν είδει ομίλου. Δεύτερον να προταθούν μέσα από διαβουλεύσεις, υποψηφιότητες και να γίνουν κατόπιν ανοικτές εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής που θα ηγηθεί αυτού του νέου συνδυασμού για τις επερχόμενες εκλογές….

Κοντολογίς, πρόκειται για ένα προσκλητήριο νέων ανθρώπων από το οποίο θα προκύψει ο νέος επικεφαλής του νέου συνδυασμού, συνδυασμού νίκης που θα αναδειχθεί μέσα από ανοικτές δημοκρατικές προεκλογικές διαδικασίες που θα ανακινήσουν όλοι οι νέοι άνθρωποι της Ρόδου οι οποίοι έχουν ως απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση της Δημαρχίας, ώστε η Ρόδος μας, επιτέλους, ο ευλογημένος αυτός τόπος μας, το σπίτι μας, να γίνει- μέσα από συλλογικές συμμετοχικές πρωτόγνωρες διαδικασίες-αυτό που όλοι οραματιζόμαστε και ονειρευόμαστε για μας και τα παιδιά μας….. έχοντας βέβαια κατά νου τα διαχρονικά λόγια του ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: Γιατί «η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα»…….. Γιατί «αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;»…

Όσοι πιστοί-νέοι προσέλθετε….!!!!

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"