Tα «είπαν» και «επίσημα και ανεπίσημα» οι ψαράδες της Καλύμνου στον Πρωθυπουργό

Tα «είπαν» και «επίσημα και ανεπίσημα»  οι ψαράδες της Καλύμνου στον Πρωθυπουργό

Tα «είπαν» και «επίσημα και ανεπίσημα» οι ψαράδες της Καλύμνου στον Πρωθυπουργό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 148 ΦΟΡΕΣ

Τα «είπαν» τα προβλήματα τους και τα αιτήματα τους, οι ψαράδες τη Καλύμνου «και επίσημα και ανεπίσημα» στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη στο νησί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr στην κλειστή σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ μετά το πέρας τελετής του αγιασμού υδάτων, παρουσία του Πρωθυπουργού, συμμετείχε από πλευράς αλιέων, ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου Μανώλης Κουλλιάς.

Στην εν λόγω σύσκεψη, διάρκειας μίας ώρας περίπου, συμμετείχαν από πλευράς Κυβέρνησης οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιόςμ οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός.

Από πλευράς Δήμου ο δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ο Πρόεδρος του ΔΣ Ποθητός Μαγκούλιας, οι Αντιδήμαρχοι. Επίσης ο Έπαρχος Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος και όπως προαναφέραμε από πλευράς Φορέων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Μανώλης Κουλλιάς.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΨΑΡΑΔΩΝ
Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου Μανώλης Κουλλιάς,που συμμετείχε στη σύσκεψη, στο χρόνο που του δόθηκε, έθεσε το θέμα προστασίας των αλιευτικών σκαφών που αλιεύουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων από τουρκικές παρενοχλήσεις.

Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας, επειδή όπως είπε τα θέματα που απασχολούν τους αλιείς είναι αρκετά και δεν μπορούν να τεθούν μέσα στον ελάχιστο χρόνο που υπήρχε, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει μία κατ’ ιδία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αλιευτικών Συλλόγων, προκειμένου να του εκθέσουν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν το κλάδο. Το αίτημα αυτό, έγινε δεκτό από τον Πρωθυπουργό και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα οριστεί ο χρόνος που θα γίνει αυτή η συνάντηση

Από τους εκπροσώπους μηχανοτρατών και αλιευτικών σκαφών ξιφία και τόννου

Βέβαια μία έκπληξη επιφύλαξαν στον Πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι των 2 άλλων αλιευτικών Συλλόγων του νησιού, που δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη κλειστή σύσκεψη.

Εκπρόσωποι τους, βρέθηκαν έξω από το Εστιατόριο «Μπακαλόγατος» την ώρα που γινόταν η παράθεση του επίσημου γεύματος, ζητώντας να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Ενημερώθηκε άμεσα ο Πρωθυπουργός ό οποίος δέχθηκε ένα εκπρόσωπο από κάθε Σύλλογο.

Συγκεκριμένα σε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου μηχανοτρατών, Κώστας Σαρούκος έθεσε και αυτός το θέμα προστασίας από τουρκικές παρενοχλήσεις, των αλιευτικών σκαφών που αλιεύουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου σκαφών αλιείας ξιφία και τόννου Σκεύος Πιζάνιας, έθεσε το θέμα της απαγόρευσης παράλληλης αλίευσης του τόννου (Thunnus thynnus) με τον ξιφία την περίοδο από 1η Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2018.

Μία απαγόρευση που μόνο ως παραλογισμός μπορεί να εκληφθεί και να χαρακτηριστεί, αφού πρακτικά αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή

Στη Βουλή από Νικητιάδη η οικονομική ασφυξία της Καλύμνου λόγω μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε γειτονικά νησιά

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών