Δ. Γάκης από την Κάλυμνο: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις νέες αναπτυξιακές προκλήσεις για τα νησιά μας όλοι μαζί και να πετύχουμε!»

Δ. Γάκης από την Κάλυμνο: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις νέες αναπτυξιακές προκλήσεις για τα νησιά μας όλοι μαζί και να πετύχουμε!»

Δ. Γάκης από την Κάλυμνο: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις νέες αναπτυξιακές προκλήσεις για τα νησιά μας όλοι μαζί και να πετύχουμε!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 88 ΦΟΡΕΣ

Την Κω και την Κάλυμνο επισκέφθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης το εορταστικό διήμερο των Φώτων.

Στην Κάλυμνο, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια που εορτάστηκαν με λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την ίδια ημέρα ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης του ακριτικού νησιού.

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αφού ευχήθηκε στους Καλύμνιους, σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, δήλωσε:

«Από την Κάλυμνο των αγώνων και της ναυτικής παράδοσης, από τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Έλληνες, στέλνουμε σε όλο τον πλανήτη ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας, αλληλεγγύη & ειρήνης και στους γείτονές μας, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη βάση των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς Δικαίου.

Ταυτόχρονα, η παρουσία του Πρωθυπουργού σήμερα στην Κάλυμνο, η αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα ειδικά ζητήματα των νησιών αλλά και η προοπτική που δημιουργεί στη Νησιωτική Χώρα η υλοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου, αποδεικνύουν ότι στεκόμαστε για μια ακόμα φορά δίπλα στα προβλήματα και τις ανάγκες των νησιωτών.

Το σχέδιό μας και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που δρομολογούνται σε όλα τα επίπεδα, όπως γίνεται και με τη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και της σχολής δυτών στο νησί της Καλύμνου στα οποία αναφέρθηκε διεξοδικά ο Πρωθυπουργός, αλλά και συνολικά, οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται στις νησιωτικές υποδομές, στην ενδο-νησιωτική συγκοινωνία και επικοινωνία, στην Υγεία και στην Παιδεία στα μικρά νησιά του Αιγαίου, σηματοδοτούν την έναρξη της νέας - θετικής - αναπτυξιακής πορείας που ξεδιπλώνεται δυναμικά μπροστά μας: Με νέες προκλήσεις, αλλά και νέες ευκαιρίες και δυνατότητες.

Στο παραπάνω πλαίσιο, είναι καθήκον μας – και αυτό θα πρέπει να πράξουμε ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο - να συνεχίζουμε να διατυπώνουμε και να τεκμηριώνουμε προτάσεις, ώστε τα μέτρα που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός να εξειδικευθούν σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες του κάθε νησιού και να μετουσιωθούν σύντομα σε έργα.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την υποστήριξη της «νησιωτικότητας» που καλούμαστε να κερδίσουμε το 2018, χρονιά που η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Με προγραμματική συνέπεια και με ουσιαστική συνέργεια με την κοινωνία».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης