Τι γίνεται με την οδό Καμείρου;

Τι γίνεται με την οδό Καμείρου;

Τι γίνεται με την οδό Καμείρου;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1198 ΦΟΡΕΣ

Στις καλένδες, όπως όλα δείχνουν, οδηγείται η ολοκλήρωση του έργου της οδού Καμείρου, ένα έργο που στοιχειώνει για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν, εμφανώς απογοητευμένοι, οι κάτοικοι της περιοχής, απευθύνοντας, για μιαν ακόμη φορά, έκκληση στον Δήμαρχο να το εντάξει στις προτεραιότητες του, ώστε το έργο να κλείσει επιτέλους.

Όπως αναφέρουν, στις αρχές του περασμένου έτους, και συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο ένιωσαν ικανοποίηση, όταν είδαν τις μπουλτόζες να γκρεμίζουν τα δύο ακίνητα που βρίσκονται στη μέση της πολυσυζητημένης οδού, μετά την διεκπεραίωση των διαδικασιών αποζημίωσης των ιδιοκτητών τους.

«Είχαμε πιστέψει τότε ότι η πληγή αυτή, που ντροπιάζει την πόλη μας, θα έκλεινε πια οριστικά με την ασφαλτόστρωση του μικρού τμήματος που απομένει, ώστε ο δρόμος να δοθεί πλέον σε πλήρη κυκλοφορία» επισημαίνουν με έμφαση, γεγονός που θα επέτρεπε την μονοδρόμηση αυτομάτως της οδού Μιχαήλ Πετρίδη, δίνοντας ταυτόχρονα μια σημαντική κυκλοφοριακή ανάσα, στην περιοχή, σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο γενικότερα του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Δυστυχώς, προσθέτουν, έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν από το γκρέμισμα των δύο σπιτιών και ακόμα η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες, οι οποίες ουσιαστικά θα ανάψουν «πράσινο φως» στον Δήμο Ρόδου για την ασφαλτόστρωσή του.

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι ο Δήμος, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε εγκρίνει πίστωση 50.000 ευρώ προς την Αρχαιολογία με σκοπό την άμεση έναρξη των εργασιών από την πλευρά της, με την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος είχε επισήμως ανακοινώσει.

Ωστόσο, το σύμφωνο μεταξύ Δήμου και Αρχαιολογίας, δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής για την τύχη του έργου.

Στην ολοκλήρωση του έργου, εκτός του Δημάρχου, είχαν αναφερθεί κατά καιρούς τόσον ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου όσο και η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, η οποία, εκ του ρόλου της, συνεργάζεται στενά με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Δεν έχει γίνει γνωστό, πάντως, αν η στασιμότητα του έργου οφείλεται σε αδράνεια της δημοτικής αρχής ή της Αρχαιολογίας.

Ό,τι όμως και αν συμβαίνει το βάρος πέφτει στον ίδιο τον Δήμαρχο, για την ολοκλήρωση του έργου που, κατά κοινή παραδοχή, θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων αφενός και αφετέρου θα συμβάλει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία