H Καλυμνιακής καταγωγής Έλενα Ρήγα σημαιοφόρος της Εθνικής Δανίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

H Καλυμνιακής καταγωγής Έλενα Ρήγα σημαιοφόρος της Εθνικής Δανίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

H Καλυμνιακής καταγωγής Έλενα Ρήγα θα είναι η σημαιοφόρος της ομάδας της Εθνικής Δανίας στην 23η Χειμερινή Ολυμπιάδα, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 ,στις 3.00 απόγευμα (ώρα Δανίας) από την Υπουργό Πολιτισμού της Δανίας σε ειδική εκδήλώση που πραγματοποιήθηκε.

Δείτε το video με την Έλενα Ρήγα να παίρνει τη σημαία της Δανίας από την Υπουργό Πολιτισμού.

Το kalymnos-news.gr,αμέσως μετά την ανακοίνωση, επικοινώνησε με τον Μικέ Ρήγα, τον πατέρα της Έλενας, ο οποίος ήταν βαθύτατα συγκινημένος και υπερήφανος. Όπως μας είπε, θεωρεί ότι είναι η μεγαλύτερη τιμή για ένα αθλητή να αντιπροσωπεύσει την χώρα του και ακόμα μεγαλύτερη να μπεί στο Ολυμπιακό στάδιο, στους αγώνες που ξεκίνησαν οι πρόγονοι του, σηκώνοντας την σημαία της χώρας του. Η Έλενα θα σηκώσει τη σημαίας της Χώρας που μεγάλωσε,την πατρίδα της μητέρας της ,αλλά μέσα στην καρδιά της έχει πάντα την Ελλάδα και την Κάλυμνο. Η Ελλάδα και η Κάλυμνος θα είναι μαζί της πάντα.

Η Έλενα Ρήγα το 2017 κατέλαβε τη 2η θέση στο παγκόσμιο κύπελο στο Κάλγκαρι του Καναδά και την 5η στην παγκόσμια κατάταξη που της έδωσε το εισιτήριο για συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018, στο αγώνισμα της παγοδρομίας σε πίστα με τα χρώματα της Εθνικής Δανίας

Η Έλενα πέτυχε τον τελικό στόχο, βελτίωσε την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη και είναι έτοιμη πλέον να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018.

Το 2016 η Έλενα είχε καταλάβει την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ,αγωνιζόμενη μάλιστα στο ίδιο παγοδρόμιο που θα γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί .

Θα πρέπει να αναφέρουμε κάτι που επισημαίνουν και τα ΜΜΕ της Δανίας ,ότι παρότι η Χώρα δεν διαθέτει παγοδρόμιο για να προπονηθεί η Έλενα, αυτή δεν χάνει την ευκαιρία και μεταβαίνει σε γειτονικές χώρες σε Ολλανδία, Γερμανία προκειμένου να κάνει την κατάλληλη προετοιμασία. Μάλιστα επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός από πλευράς γυναικών, αναγκάζεται να ανταγωνίζεται άνδρες!!

Η Έλενα Ρήγα είναι κόρη του Μικέ Ρήγα και της Δανής Κάριν Ρήγα. Η Έλενα διαμένει με τους γονείς της στη Δανία και είναι πρωταθλήτρια κατέχοντας όλα τα ρεκόρ Δανίας σε όλες τις αποστάσεις σε πάγο και δρόμο.

Είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στις αποστάσεις 3, 5 και 10 κμ στον δρόμο.

Ειδικά αφιερώματα στην Έλενα Ρήγα έχει κάνει αρκετές φορές η κρατική τηλεόραση της Δανίας, ενώ έχει δημιουργήσει και ειδικό videoblog, όπου γίνεται η παρουσία αθλητών της Εθνικής Δανίας, μεταξύ των οποίων και της Έλενας.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή

Στη Βουλή από Νικητιάδη η οικονομική ασφυξία της Καλύμνου λόγω μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε γειτονικά νησιά

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Με το Erasmus+ το Γενικό Λύκειο Καλύμνου ταξιδεύει εκ νέου στην Τorreblanca της Ισπανίας