“Βιβλιοδρομίες 2017”: Το Kallichoron Art Boutique Hotel στηρίζει στους μαθητές της Αστυπάλαιας

“Βιβλιοδρομίες 2017”: Το Kallichoron  Art Boutique Hotel στηρίζει στους μαθητές της Αστυπάλαιας

“Βιβλιοδρομίες 2017”: Το Kallichoron Art Boutique Hotel στηρίζει στους μαθητές της Αστυπάλαιας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

Το Kallichoron Art Boutique Hotel, υπερήφανος χορηγός των «Βιβλιοδρομιών 2017», συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

Η συνεισφορά στην πρόοδο και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας αποτελεί στάση ζωής και αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Kallichoron Art Boutique Hotel. Με εφαλτήριο το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας “Room2Give” που έχει θεσπιστεί από το 2015, το ξενοδοχείο διαθέτει ένα ποσό από κάθε κράτηση σε μία σειρά πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας με σημείο αναφοράς το παιδί και τους νέους.

Ο κύριος Ελευθέριος Γείτονας, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και εμπνευστής του θεσμού των Βιβλιοδρομιών, απευθυνόμενος στους μαθητές, τους κάλεσε να γίνουν «οργοτόμοι, φυτευτές και διαφεντευτές μιας συναρμοσμένης ελληνικής κοινωνίας για να σώσουμε την Ελλάδα μας.

Οι Βιβλιοδρομίες αναπνέουν τα όνειρα και τα οράματα των λογοτεχνών και διερμηνεύουν τους στοχασμούς τους. Συγχαίρουμε τα παιδιά που συμμετέχουν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Επίσης, συγχαίρουμε τους δασκάλους και τους γονείς που ενθάρρυναν τα παιδιά τους να πάρουν μέρος. Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Μαυρουδή του Kallichoron που οραματίζεται σπουδαία πράγματα για την Αστυπάλαια.

Συγχαρητήρια που επενδύει στον τόπο της και στη νέα γενιά.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γείτονας. Η κυρία Μαρία Μαυρουδή, συνιδρύτρια και γενική διευθύντρια του Kallichoron στην ομιλία της, παρότρυνε τα παιδιά να τολμούν, να ονειρεύονται και να αναζητούν με πάθος το δικό τους όραμα «για να πάνε αυτόν τον κόσμο, τον μικρό τον μέγα, που έλεγε κι ο Ελύτης, ένα βήμα πιο μπροστά».

Η κυρία Μαυρουδή συνεχάρη όσα παιδιά διακρίθηκαν, αλλά και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις Βιβλιοδρομίες 2017 και δήλωσε «υπερήφανη για αυτή την γέφυρα πολιτισμού και γνώσης. Είμαστε μάλιστα διπλά υπερήφανοι που με την αρωγή του προγράμματος Room2Give και την αμέριστη συμπαράσταση των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, το 2018 θα συμμετάσχουν και οι μαθητές της Αστυπάλαιας στις Βιβλιοδρομίες.» Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, το Σύλλογο Γονέων και

Κηδεμόνων και την Πρόεδρο, Μαρία-Χριστίνα Κτιστάκη, καθώς και τον κύριο Γιώργο Κιούση για την στήριξή τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα συμμετείχε ενεργά στις Βιβλιοδρομίες με την Πρόεδρο, κυρία Μαρία Χριστίνα Κτιστάκη να δηλώνει συγκινημένη από την διάθεση των παιδιών για μάθηση και πρόοδο. «Στην εποχή της ταχύτητας και της εικόνας, η φιλαναγνωσία βοηθάει τα παιδιά μας να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν σε άγνωστους τόπους.

Έχουμε την υποχρέωση ως γονείς, συναναγνώστες και εμψυχωτές να εξασφαλίσουμε το πλαίσιο εκείνο μέσα στο οποίο θα μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά, με την προσδοκία να δούμε τα παιδιά μας να εξελίσσονται σε έξυπνους, καλούς και ευτυχισμένους ανθρώπους.» Ο Γεώργιος Κιούσης, εκπαιδευτικός και συντονιστής του προγράμματος, δήλωσε συνοδοιπόρος στην προσπάθεια του Kallichoron και υπερήφανος «που η λογοτεχνική συντροφιά θα περιλαμβάνει από φέτος και την Αστυπάλαια.

Ευχαριστούμε την Μαρία Μαυρουδή που πρωτοπορεί και φιλοδοξεί να ταξιδέψει μακριά τα παιδιά του σχολείου, δίνοντας ζωή στον τόπο της».

Την τελετή παρακολούθησε πλήθος μαθητών και γονέων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή: moneytourism.gr

Διαβάστε ακόμη

Αστυπάλαια: Προβάλλεται σε Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό

Γιατί δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Αστυπάλαιας;

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Δεν έχουμε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας»

Κοινοβουλευτική αναφορά- παρέμβαση του Β. Υψηλάντη για μείωση των αντικειμενικών αξιών της Αστυπάλαιας

Τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» του Ελύτη βρήκαν τη θέση τους στην Αστυπάλαια

Ν. Κομηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση

Μέγα πρότζεκτ 2.000 στρεμμάτων στην Αστυπάλαια

Σύμβαση για την ανάδειξη των μονοπατιών της Αστυπάλαιας