Oι Τούρκοι τσακώνονται για τα νησιά μας

Oι Τούρκοι τσακώνονται  για τα νησιά μας

Oι Τούρκοι τσακώνονται για τα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 329 ΦΟΡΕΣ

Μόνιμο θέμα στο τουρκικό κοινοβούλιο είναι τα 18 ελληνικά νησιά που οι Τούρκοι συνεχίζουν ανιστόρητα να λένε ότι είναι δικά τους.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι δεν είναι η κυβέρνηση του ΑΚΡ που παρέδωσε τα 18 νησιά στην Ελλάδα και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάει να κάνει τις ερωτήσεις του σε αυτούς που τα είχαν παραδώσει, εννοώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Τα νησιά ανήκουν σε εμάς ή στην Ελλάδα; Ρωτά ο Κιλιτσντάρογλου. Από το να κάνεις σε εμάς αυτή την ερώτηση, πήγαινε και ρώτα εκείνους που παρέδωσαν αυτά τα νησιά τότε. Πότε παραδόθηκαν αυτά τα νησιά εκεί (στην Ελλάδα); Πήγαινε και ζήτα λογαριασμό από εκείνους που παρέδωσαν αυτά τα νησιά (στους Έλληνες). Μην με κάνεις να ανοίξω το στόμα μου. Κοίτα, έτσι και μιλήσω, δεν θα μπορείς να βγεις από μέσα», ανέφερε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε ομιλία του σε συνέδριο του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη είχε προκαλέσει και πάλι την κυβέρνηση να του απαντήσει για τα νησιά: «Όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου: Έχω κάνει του κόσμου τις ερωτήσεις για τα νησιά του Αιγαίου.

Κάθε φορά ρωτάω! Αυτά τα νησιά σε εμάς ανήκουν ή στην Ελλάδα, σύντροφοι; Απαντάει σε κάθε ερώτηση που βγαίνει από το στόμα μου, αλλά όταν ερχόμαστε σε αυτή την ερώτηση σιωπά ο ευλογημένος (ο Ερντογάν). Κιχ δεν βγάζει! Κιχ δεν βγάζει! Τίνος είναι αυτά τα νησιά, σύντροφοι;», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Δεσμεύει περιοχή από τη Ρόδο έως τον Λίβανο
Στο μεταξύ η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος, μέσω του «υπερδραστήριου» σταθμού της Αντάλειας, εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή-«μαμούθ» η οποία εκτείνεται από τα ανατολικά της Ρόδου και φτάνει έως και 130 χιλιόμετρα από την Βηρυττό.

Σύμφωνα με την οδηγία προς ναυτιλομένους με αριθμό 078/18, στην περιοχή πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων, που «τεμαχίζει» την Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Τουρκικό πολεμικό πλοίο θα ποντίσει υποβρύχια συσκευή από τις τέσσερις σήμερα το απόγευμα έως και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις εννέα το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις σε 1.496 περιστατικά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου

Γ. Νικητιάδης: Στις ευρωεκλογές ο λαός θα απαντήσει για το «καλάθι του νονού» κ. Σκρέκα

«Καλάθι των νονών»: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ιδρύεται Ταμείο Απανθρακοποίησης για τα ελληνικά νησιά

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ανακοινώθηκε και ο Μπελέρης -Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας

Γιάννης Φέρτης: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο μεγάλος ηθοποιός

Γ. Νικητιάδης: «Οι φιέστες της ΝΔ κατά της ακρίβειας γκρεμίζονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ»