Στέργος Παρδαλός: Τρία χρόνια χαμένα για το Δήμο Ρόδου

Στέργος Παρδαλός: Τρία χρόνια χαμένα για το Δήμο Ρόδου

Στέργος Παρδαλός: Τρία χρόνια χαμένα για το Δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 788 ΦΟΡΕΣ

Τη διαφωνία του, για το νέο διοικητικό σχήμα στο δήμο Ρόδου, εξέφρασε ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Στέργος Παρδαλός, που είναι σε φάση αποστασιοποίησης από τη δημοτική αρχή.

Σε σχόλιό του ο κ. Παρδαλός, με τίτλο O TEMPORA O MORES (“οι εκλογές γαρ εγγύς”), ο κ. Παρδαλός αναφέρει τα εξής:

«Έπρεπε να έρθει το 2018 και να διαπιστώσουμε ότι για να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις τοπικές κοινωνίες της Ρόδου πρέπει να ανατρέξουμε στο Βυζάντιο με τους τοποτηρητές και στα μεσαιωνικά φέουδα με την τοποθέτηση Τοπαρχών – Φεουδαρχών (Χωρικών Αντιδημάρχων). Σοβαρή ανακάλυψη τρία χρόνια χαμένα!!!

Απώτερος σκοπός ο έλεγχος των τοπικών προέδρων, συμβουλίων και κατ’ επέκταση των τοπικών κοινωνιών.

Απόφαση που βρίσκει ανημέρωτους όλους τους τοπικά εκλεγμένους... διότι αυτό που ταλαιπωρεί εδώ και αιώνες την Ελληνική ζωή είναι η υπέρμετρη εμπιστοσύνη του Έλληνα στην προσωπική του γνώμη και στις προσωπικές του δυνατότητες, αδιαφορώντας για όλους και για όλα, παραβλέποντας ότι έγινε πριν και ότι γίνεται γύρω του, αρχίζει κάθε φορά από την αρχή και δεν αμφιβάλλει πως πορεύεται πρώτος τον δρόμο τον σωστό.

Παρά να υποβάλλει τη σκέψη του στη βάση μιας ομαδική συζήτησης προτιμά να ριψοκινδυνεύει με μόνες τις προσωπικές του δυνάμεις.

Ο ηγέτης λέει την γνώμη του, βελτιώνει την διατύπωσή της με τις πολλές επαναλήψεις χωρίς ούτε να περιμένει ούτε να θέλει καμιά αντιγνωμία. Η πολιτική όμως που θεμελιώνει τις μεγάλες πολιτείες δεν σηκώνει ούτε βιασύνη ούτε συντομία. Σχεδιάζεται σε βάθος χρόνου. Δεν προσδένεται σε άτομα, αλλά σε ομάδες ανθρώπων σε διαδοχικές γενιές….

Τα εδραία πολιτικά έργα μέσα στην ιστορία είναι υπερπροσωπικά».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο