Αγώνας διεθνών προδιαγραφών το «Ocean Lava» στη Ρόδο

Αγώνας διεθνών προδιαγραφών το «Ocean Lava» στη Ρόδο

Αγώνας διεθνών προδιαγραφών το «Ocean Lava» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 177 ΦΟΡΕΣ

Η διοργάνωση τριάθλου την 21η Οκτωβρίου με αφετηρία και τερματισμό στο Φαληράκι, είναι η μοναδική σε αυτό το επίπεδο στην ανατολική Μεσόγειο

Μια μοναδική διοργάνωση σε όλη την ανατολική Μεσόγειο αποτελεί το «Ocean Lava» της 21ης Οκτωβρίου από τον Απόλλωνα Ρόδου με αφετηρία και τερματισμό για πρώτη φορά στο Φαληράκι.

Πρόκειται για έναν διπλό αγώνα τριάθλου 113 και 226χλμ. συνολικά την ίδια μέρα με διαφορετική ώρα εκκίνησης και συμμετοχές από Έλληνες και ξένους αθλητές. Ουσιαστικά αποτελεί μια συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την περιγραφή του αγώνα από τους διοργανωτές:
«Ο σύλλογος Απόλλων Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργάνωσε στις 30 Οκτωβρίου 2016 τον αγώνα τριάθλου "Ocean Lava Rhodes 2016". Με περηφάνια σας ενημερώνουμε ότι ο αγώνας αυτός βραβεύτηκε πανελλαδικά ως Top Rated Event (Καλύτερη Βαθμολογημένη Διοργάνωση) για το έτος 2016.

Για το 2017 ανεβάσαμε τον πήχη και οργανώσαμε έναν ακόμα μεγαλύτερο αγώνα, τρίαθλο 70.3 miles (1.9 Km Swim - 90 Km Bike - 21 Km Run) που διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου 2017 στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Σας ενημερώνουμε ότι αγώνας τριάθλου αυτής της απόστασης γίνεται μόνο ένας σε όλη την Ελλάδα και υπήρξαν 150 συμμετοχές από Έλληνες και ξένους αθλητές.

Ο αγώνας αυτός με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και με σκληρή δουλειά από τα μέλη του συλλόγου από τον Απόλλωνα Ρόδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όπως γνωρίζετε, για την ασφαλή τέλεση του αγώνα απαιτούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπή κυκλοφορίας – απαγόρευση στάσης στάθμευσης κλπ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ΚΟΚ κατά μήκος των διαδρομών κίνησης των οχημάτων και η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Πραγματικά υπήρξαν αρκετές δυσκολίες κυρίως στην εξασφάλιση των αθλητών κατά το ποδηλατικό σκέλος του αγώνα

Φέτος ανακοινώνουμε υπό την αιγίδα της ΕΟΜΟΠ καθώς και την στήριξη της την υπόσχεση να διοργανώσουμε ένα μοναδικό αγώνα σε όλα τα Βαλκάνια και την ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο αγώνας φέρει το διεθνές brand name OCEAN LAVA RHODES 113 κ 226 και θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου 2018 με επίκεντρο την μαγευτική και πολύ τουριστική περιοχή της Ρόδου μας το Φαληράκι, 11 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Η διοργάνωση είναι διπλή και περιλαμβάνει δύο αγώνες με διαφορετική απόσταση και διαφορετική ώρα εκκίνησης, διαφορετικά όρια χρόνου αλλά στις ίδιες διαδρομές.

Αναλυτικά περιγράφουμε παρακάτω τους δύο αγώνες.

ΚΟΛΥΜΠΙ 1,9 km one lap για τον αγώνα 113 ενώ για το αγώνα 226 two laps 1,9 km x2 = 3,8 km (δείτε σχετικό χάρτη )

Το κολύμπι θα γίνει στην παραλία Φαληρακίου με τη ζώνη αλλαγής την εκκίνηση στην παραλία ΓΑΛΑΖΙΟ, 500 μέτρα από το ΗΟΤΕL PEGASOS, μέγα χορηγό των αγώνων μας. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (ιατρός ασθενοφόρο, ναυαγοσώστες, τζετ σκι κανό).

Εκκίνηση για τον αγώνα 226 θα δοθεί στις 06.30 πμ με όριο 2ώρες και 15 λεπτά, δηλαδή 08.45 πμ.
Εκκίνηση για το 113 στις 9.00 πμ με όριο 1 ώρα κ 15 λεπτά, δηλαδή 10.15 πμ.

Οι τριαθλητές θα πρέπει να διανύσουν για τον αγώνα 226 180 km ενώ για τον 113 90 km.
H ποδηλατική διαδρομή ξεκινάει από το Φαληράκι με πορεία στον Κεντρικό δρόμο Ρόδου –Λίνδου έως τα Κολύμπια όπου στρίβουν δεξιά με κατεύθυνση το χωρίο Αρχίπολη. Από κει στρίβουν προς Ψίνθο για 2 χιλιόμετρα περίπου ώστε να συμπληρωθεί η απόσταση των 22,5 km από την εκκίνηση.

Εκεί αναστρέφουν και επιστρέφουν στην εκκίνηση, ακριβώς αντίστροφα συμπληρώνοντας απόσταση 45 km.Στην πορεία στον κεντρικό Ρόδου-Λίνδου έως τα Κολύμπια η μια λωρίδα αφού σημανθεί με κώνους και με περιφρούρηση από την Τροχαία και πλήθος εθελοντές μας, θα διατεθεί αποκλειστικά για την κίνηση των ποδηλάτων . Τα οχήματα θα κινούνται μόνο στη μία λωρίδα με όριο ταχύτητας 50 km/h και απαγόρευση του προσπεράσματος. Οι έξοδοι των ποδηλάτων θα φυλάσσονται.

Για τον αγώνα 113 οι αθλητές θα διανύσουν 2 laps x45 km =90 km με όριο χρόνου κολύμπι και ποδήλατο 5 ώρες κ 30 λεπτά.

Για τον αγώνα 226 4 laps x 45 km = 180 km με όριο χρόνου κολύμπι και ποδήλατο 10 ώρες και 30 λεπτά.

Το τρέξιμο θα διεξαχθεί στην παραλιακή λεωφόρο Φαληρακιού – Καλλιθέας με χρήση κυρίως του εξαιρετικού πεζοδρόμου από το ΓΑΛΑΖΙΟ BEACH έως 500 μέτρα μετά τα λουτρά Καλλιθέας, 5250μ. από την εκκίνηση. Εκεί αναστρέφουν και επιστρέφουν στη ζώνη αλλαγής συμπληρώνοντας 10,5 km. Για τον αγώνα 113 το τρέξιμο είναι 2 laps X10,5 km + 100 τελευταία μέτρα ως τη γραμμή τερματισμού κοντά στην μαγευτική παραλία ΓΑΛΑΖΙΟ. Όριο χρόνου 8 ώρες, δηλαδή έως τις 17.00.

Για τον αγώνα 226 οι αθλητές πρέπει να ολοκληρώσουν 4 laps x10,525 m + 100 μέτρα= 42,2 km ως τη γραμμή τερματισμού αυτής της υπερβατικής διοργάνωσης αντοχής των 226 km ironman distance ( 3.8 swimm,180 km bike 42,2 km run ) με όριο χρόνου 16 ώρες, δηλαδή ως τις 22.30. Σε τέτοιους αγώνες ο πρώτος είναι ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ –ΝΙΚΗΤΗΣ αλλά και ο τελευταίος είναι ΗΡΩΑΣ .

Πλήθος εθελοντών θα φροντίσουν με μεράκι και κάθε τεχνική λεπτομέρεια την ασφάλεια, την τροφοδοσία και τον ασφαλή τερματισμό των αθλητών. Εδώ ο Απόλλων Ρόδου καταθέτει σαν εγγύηση την τεράστια και πολυετή εμπειρία του στην διοργάνωση αγώνων τριάθλου.

Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή θα γίνουν οι απονομές και η γιορτή λήξης.

Επειδή σε όλη την ανατολική Μεσόγειο δεν διεξάγεται ανάλογη διοργάνωση, αναμένεται μεγάλος αριθμός συμμετοχών όχι μόνο Ελλήνων αλλά κυρίως ξένων τριαθλητών από όλο τον Κόσμο.

Η Ρόδος, ο Απόλλων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου, οι κάτοικοι, οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής Καλλιθέας –Φαληρακιού αναμένεται από κοινού να οργανώσουν έναν τέλειο αγώνα με επιλογή 113 η 226 για τους αθλητές προβάλλοντας έτσι το νησί μας ως ένα κορυφαίο προορισμό αθλητικού τουρισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΟΜΟΠ θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια που θα προβάλει δοεθνώς με την ονομασία OCEAN LAVA RHODES 113 & 226 και το δικό της έργο.»

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο