Λαμπάδιασε ο... σκουπιδότοπος της Χάλκης

Λαμπάδιασε ο... σκουπιδότοπος της Χάλκης

Λαμπάδιασε ο... σκουπιδότοπος της Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 430 ΦΟΡΕΣ

Την άμεση παρέμβαση της αστυνομικής αρχής Χάλκης, προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε προχθές το βράδυ σε σημείο όπου εναποθέτονταν απορρίμματα του νησιού.

Το γεγονός αξίζει να σημειωθεί ότι καταγγέλθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λιβάνιο Ροδίτη, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα:
«Μεγάλη πυρκαγιά με εκρήξεις εύφλεκτων απορριμμάτων ξεκίνησε χθες, λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, στον βρωμερό σκουπιδότοπο που δημιούργησε ο Δήμαρχος Χάλκης, παράνομα και χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές, ή το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πυρκαγιά συνέχισε όλη τη νύκτα και την ημέρα να καίει σκουπίδια, πλαστικά, και κάθε είδους ακατάλληλα για την υγεία των κατοίκων υλικά, γεμίζοντας, με τη συμβολή του Νοτιοδυτικού αέρα, τον οικισμό με αποπνικτικά και δηλητηριώδη αέρια, και είναι άγνωστο ποτέ θα σταματήσει.»

Για το γεγονός ο διοικητής του αστυνομικού σταθμού της Χάλκης ξεκίνησε ήδη ανακρίσεις, ενώ χθες κλήθηκε να καταθέσει και ο δήμαρχος κος Μιχάλης Πατρός.

Ο ίδιος μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» σημείωσε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και σημείωσε ότι μέχρι το τέλος Απρίλη, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που απαιτείται έτσι ώστε τα σκουπίδια της Χάλκης να μεταφέρονται στο νησί της Ρόδου και στη συνέχεια στον ΧΥΤΑ.

Φώτο Λιβάνιος Ροδίτης
Φώτο Λιβάνιος Ροδίτης

Διαβάστε ακόμη

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα ο Δήμαρχος Χάλκης, Φραγκάκης Ευάγγελος