Αγώνας για όλους το «Άγιος ΣύλαςX-Country Race 2018»

Αγώνας για όλους το «Άγιος ΣύλαςX-Country Race 2018»

Αγώνας για όλους το «Άγιος ΣύλαςX-Country Race 2018»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Στον αγώνα ανωμάλου δρόμου με αφετηρία και τερματισμό στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι αθλητές των σωματείων στίβου αλλά και ελεύθεροι ασκούμενοι

Μετά από περίπου οκτώ χρόνια απουσίας αγώνα ανωμάλου δρόμου στο νησί μας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου φέτος κάνει μια σημαντική νέα αρχή με το ‘’Άγιος Σύλλας X-Country Race 2018’’, έχοντας εκκίνηση και τερματισμό στο στάδιο Ιωάννης Πρώτος.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 9.20 στο πλαίσιο της Χειμερινής Συνάντησης Κλασικού Αθλητισμού από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 εκεί με προσκεκλημένο τον πρωταθλητή της σφύρας, Μιχάλη Αναστασάκη.

Οι λάτρεις των αποστάσεων, ανεξαρτήτως του αν ανήκουν σε σωματείο ή όχι, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος ώστε ο αγώνας να γίνει θεσμός.
Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα:

Κατηγορίες –Ηλικίες-Αποστάσεις:
1 ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ
2002-2001-2000 & μεγαλύτεροι 5.800μ.
2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
2002-2001-2000 & μεγαλύτερες 4.650μ

Δικαίωμα Συμμετοχής:
Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των σωματείων Στίβου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, αλλά και ανεξάρτητοι δρομείς, οργανωμένες ομάδες άθλησης, κοινωνικές ομάδες και σε όποιον-όποια θέλει να λάβει μέρος και είναι υγιείς.

Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών και αθλητριών.

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ στο αγώνισμα της κατηγορίας τους.
Στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννημένοι-ες από το 2000 και μεγαλύτεροι-ες.

Στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι γεννημένοι-νες το 2001 και 2002.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) πρέπει να σταλούν με email μέχρι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00, στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση technicaldirector.segasdod@gmail.com προκειμένου να οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των Αγώνων. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής από τα σωματεία της ΕΑΣ.

Οι ανεξάρτητοι δρομείς και ομάδες μπορούν να εγγραφούν και 30’ πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία των αγώνων.

Επίσης, οι αθλητές και οι αθλήτριες άλλων σωματείων εκτός της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ μπορούν να δηλώνονται αυτοπροσώπως με το δελτίο τους 30΄ πριν την έναρξη του αγώνα.
Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Κ. Σάββα Διακονικόλα, στο τηλέφωνο 6942475735.

Περιγραφή διαδρομής:
Η διαδρομή ξεκινάει ακριβώς στον τερματισμό του σταδίου Ι. Πρώτος στον Άγιο Σύλλα με κατεύθυνση ανάποδα προς την φορά του σταδίου για 300μ και στην συνέχεια βγαίνοντας από το στάδιο με κατεύθυνση αριστερά ακολουθώντας το μονοπάτι περιμετρικά του σταδίου και βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο με κατεύθυνση προς την μονή του Αγίου Σύλλα πίσω από τα γήπεδα του τέννις.

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της διαδρομής που αποτελείται κυρίως από ταρτάν-άσφαλτο χώμα και πευκοβελόνες. Το δεύτερο σκέλος πραγματοποιείται σε μονοπάτι μέσα στο άλσος όπως δείχνει ο δεύτερος χάρτης.

Η κατηγορία Ανδρών θα πραγματοποιήσει τρείς (3) στροφές και θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή για να τερματίσουν. Η κατηγορία Γυναικών θα πραγματοποιήσει δύο (2) στροφές και θα επιστρέψει για να τερματίσει. Θα υπάρχει σήμανση σε όλη την διαδρομή, βοηθητικό προσωπικό και κριτές.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα