Κολοσσός: Καθυστερημένο ρεκόρ λόγω φάουλ

Κολοσσός: Καθυστερημένο ρεκόρ λόγω φάουλ

Κολοσσός: Καθυστερημένο ρεκόρ λόγω φάουλ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 127 ΦΟΡΕΣ

Τα εκατό εύστοχα δίποντα ετοιμάζονται να συμπληρώσουν Σχίζας και Σταμάτης

«Κατοστάρης» ετοιμάζεται να γίνει ο Σταύρος Σχίζας όσον αφορά στα εύστοχα δίποντα της καριέρας του στην Basket League. Ο 29χρονος γκαρντ απέχει μόλις τέσσερα καλάθια (έχει 96) από το προσωπικό του ρεκόρ, έχοντας σημειώσει ήδη 22 με τη φανέλα του Κολοσσού H Hotels.

Την πρώτη του σεζόν στο Ρέθυμνο είχε συνολικά 12/24 δίποντα σε 26 αγώνες, τη δεύτερη είχε εμφανώς βελτιωμένη επίδοση με 35/64 (σε 28 ματς) ενώ πέρσι στην Κύμη τελείωσε το πρωτάθλημα με 27/45 δίποντα, έχοντας 22 συμμετοχές.

Το αξιοσημείωτο με την περίπτωση του Σχίζα είναι ότι θα είχε συμπληρώσει τα εκατό εύστοχα δίποντα προ πολλού, αν δεν είχε υπήρχε αυτή η …τάση να φορτώνεται με φάουλ και να περιορίζει έτσι το χρόνο συμμετοχής του.

Δεδομένου ότι ο Άρης Λυκογιάννης του έχει εμπιστευτεί θέση στη βασική πεντάδα στα περισσότερα από τα δώδεκα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Σχίζας θα μπορούσε να έχει αγωνιστεί περισσότερα λεπτά (μέσο όρο) και να έχει πάρει τις προσπάθειες που του αναλογούν αφού κι εύστοχος είναι (σουτάρει με 55% στα δίποντα, 46% στα τρίποντα και 70% στις βολές) και τσαγανό έχει («τρυπώνει» με θράσος στις αντίπαλες άμυνες).

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο Λυκογιάννης τον χρησιμοποιεί σχεδόν είκοσι λεπτά σε κάθε ματς παρότι στα μισά παιχνίδια ήταν φορτωμένος με τέσσερα φάουλ! Έχει συνολικά 38 αμυντικά φάουλ σε 12 ματς (μ.ο. 3,17) ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποβληθεί με πέντε σε κανέναν αγώνα.

«Κατοστάρης» στην ίδια κατηγορία ετοιμάζεται να γίνει και ο συμπαίκτης του, τόσο στον Κολοσσό όσο και πέρσι στην Κύμη, Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει τα 94, δώδεκα με τη θαλασσί φανέλα.
Στην Κύμη είχε πετύχει 45, 11 με την Κηφισιά και 26 με τον Πανιώνιο τη διετία 2013-15.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους