Οι κίνδυνοι της Ρόδου

Οι κίνδυνοι της Ρόδου

Οι κίνδυνοι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1861 ΦΟΡΕΣ

Του Βαγγέλη Παυλίδη από το pavlidiscartoons.com

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για κάτι άλλο, έπεσα πάνω σ’ έναν ιστότοπο με το όνομα SMARTER TRAVEL (https://www.smartertravel.com/.../tips-rhodes-island-warning…/) και τον μεγαλόπρεπο τίτλο Rhodes (Island) Warnings and Dangers, Νήσος Ρόδος. Προειδοποιήσεις και Κίνδυνοι.

Περίεργος, το διάβασα για να δω απο τι τάχα κινδυνεύω χωρίς να το ξέρω μέχρι τώρα στον τόπο που γεννήθηκα και κατοικώ. Αντιγράφω πρόχειρα για να διαφωτιστείτε κι εσείς και να προσέχετε:
“Η Ρόδος έχει κάποια μοναδικά προβλήματα που πρέπει να προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς...

Τα πάντα είναι απότομα στην Ρόδο και θα εκπλαγείτε απο τους ξαφνικούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσετε... Πολλά ξενοδοχεία έχουν απότομα υπερυψωμένα δρομάκια που μπορεί ξαφνικά να πέσουν μερικά “πόδια” (Σ.Σ. 1 πόδι = 30,4 εκατοστά). Στην Ακρόπολη οι πέτρες είναι γλυστερές και κοφτερές. Προσέχετε όπου και να πάτε στο νησί...

Στην παραλία, προσέχετε τι είναι κάτω από τα πόδια σας... σφουγγάρια, κοράλια (!), κογχύλια, μπορεί να σας τραυματίσουν. Στην ουσία προσέχετε όπου πάτε στο νησί γιατί μπορεί να έχετε πρόβλημα.... Δεν υπάρχει ευρεία προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών.

Εάν αντιμετωπίσετε κάποια βασική υγειονομική ανάγκη θα πρέπει να την φροντίσετε μόνοι σας. Φέρτε κάθε είδους βασικό φάρμακο που πιθανόν να χρειαστεί: για πονοκέφαλο (!) και βαρυστομαχιά (!), για πόνους... Προσοχή στα μηχανάκια. Μη φοράτε ακουστικά περπατώντας στην πόλη.”

Δεν μπόρεσα να κρατήσω για τον εαυτό μου το μνημείο αυτό ηλιθιότητας, αφέλειας και παραπληροφόρησης. Να προσέχω λέει τις αρχαίες πέτρες γιατί γλυστρούν και τα δρομάκια στα ξενοδοχεία που είναι απότομα.

Κι ακόμα, να προσέχω μην πατήσω κανένα σφουγγάρι... ξέχασαν να αναφέρουν τις πατελίδες, τα χταπόδια και τα καβούρια, εκεί να δεις κακό! Άσε πια που πρέπει να κουβαλώ στην τσέπη ασπιρίνες και ντεπόν, μήπως με πιάσει ξαφνικά πονοκέφαλος, αφού τα απλά αυτά φάρμακα δεν τα βρίσκει εύκολα κανείς. Κι όλα αυτά “μοναδικά προβλήματα” της Ρόδου. Ρε, άντε απ’ εδώ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Το σκίτσο μου είναι παλαιότερο. Αποφάσισα τώρα να το τιτλοφορήσω “Επικίνδυνο συναπάντημα στην Ρόδο”.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"