Τιμήθηκε η μνήμη του Σ. Παπαγεωργίου

Τιμήθηκε η μνήμη του Σ. Παπαγεωργίου

Τιμήθηκε η μνήμη του Σ. Παπαγεωργίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1329 ΦΟΡΕΣ

Προχθές το βράδυ σε εκδήλωση της Αυστριακής πρεσβείας

Μία πολύ συγκινητική και συναισθηματικά φορτισμένη τελετή πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ στο ξενοδοχείο Mediterranean στη Ρόδο, όπου τιμήθηκε η μνήμη του Επίτιμου Πρόξενου της Αυστρίας και δικηγόρου Ρόδου, Σάββα Παπαγεωργίου από τη Δημοκρατία της Αυστρίας.

Έχοντας περάσει έξι μήνες από το θάνατό του, η Πρεσβεία της Αθήνας διοργάνωσε αυτή τη σεμνή τελετή, κατά την οποία η Πρέσβης Mag. Andrea Ikić-Böhm παρέδωσε στην σύζυγο του Ισμήνη Παπαγεωργίου το Χρυσό Παράσημο για τις υπηρεσίες του προς τη Δημοκρατία της Αυστρίας!

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόξενος της Αυστρίας κος Reitinger, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην βουλευτής, Νομάρχης και Δήμαρχος Ρόδου Σάββας Καραγιάννης ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρόδου Βασίλης Περίδης, η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος καθώς και Αυστριακοί που κατοικούν στην περιοχή μας.

Η όλη τελετή ξεκίνησε με την προβολή ενός video με τον Σάββα Παπαγεωργίου και ακολούθησε η Πρέσβης της Αυστρίας στη χώρα μας κα Mag. Andrea Ikić-Böhm η οποία στα ελληνικά αναφέρθηκε τόσο στο νησί της Ρόδου το οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται χιλιάδες Αυστριακοί, όσο και στο έργο του επίτιμου Πρόξενου.

«Κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του ο Dr Σάββας Παπαγεωργίου από το 2008 με αρμοδιότητες το τομέα της Δωδεκανήσου είχε να επιλύσει πολλές περίπλοκες υποθέσεις κυρίως στον προξενικό τομέα. Ήταν πάντα ο φορέας πληροφόρησης, εξυπηρέτησης και παροχής συνδρομής για τους συμπατριώτες μας και μάλιστα όχι μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Dr Παπαγεωργίου οι οποίοι επιτελούν το εν λόγο έργο σε εθελοντική βάση και χωρίς αμοιβή» είπε χαρακτηριστικά η κα Πρέσβης εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση της για το γεγονός ότι «τα διοικητικά καθήκοντα του αείμνηστου Επίτιμου Προξένου τα οποία συνδέονται με το υψηλό αξίωμα του, επιτελέστηκαν με απόλυτη ευσυνειδησία».

«Ο Dr Παπαγεωργίου συνδύαζε στο πρόσωπό του τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία τον καθιστούσαν ικανό να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις σχέσεις μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας στην περιφέρεια αρμοδιότητας του και να εκπροσωπεί την Αυστρία πάντα με εξαιρετική ικανότητα και αξιοπρέπεια» είπε η κα Andrea Ikić-Böhm.

Η Πρέσβης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος «γιατί χωρίς τη στήριξή τους και την κατανόηση τους δεν θα ήταν εφικτή η τέλεση των καθηκόντων του Επίτιμου Προξένου».
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας η Πρέσβης της Αυστρίας κα. Andrea Ikić-Böhm παρέδωσε στην σύζυγο του εκλιπόντος το Χρυσό Παράσημο που του είχε απονεμηθεί για τις υπηρεσίες του στην Δημοκρατία της Αυστρίας, στις 20 Ιουνίου 2017 από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Η κα. Ισμήνη Παπαγεωργίου παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε μιλώντας στα Γερμανικά, για την εκδήλωση αυτή προς τιμή του συζύγου της και παρέλαβε το Χρυσό Παράσημο μαζί με τα παιδιά της Βάσια και Ησαΐα αλλά και τον εγγονό της Σάββα, ο οποίος φανερά συγκινημένος παρακολούθησε την τελετή που έγινε για τον παππού του.

Διαβάστε ακόμη

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας