Αρκετές επιχειρήσεις των νησιών μας στην έκθεση τροφίμων και ποτών

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει ομιλία με θέμα «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:30-12:30, στην έκθεση Τροφίμων & Ποτών «5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ», που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Σκοπός της ομιλίας είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η ομιλία «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η κατάκτηση του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης» για το 2019 αποτελεί μια σπουδαία διάκριση όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κ. Νίκος Χριστοφόρου και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες της κ. Roberta Garibaldi, κ. Χάιντι Λαζάνη και κ. Γλυκερίας Ψαρρά.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, θα συμμετάσχει και φέτος στην έκθεση όπου θα έχει και δικό της περίπτερο.   Η Περιφέρεια θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρέχει τη δυνατότητα σύναψης των πλέον συμφερουσών συμφωνιών για τους παραγωγούς της, δίνοντας τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό και τους επιχειρηματίες του χώρου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξαγωγική τους δραστηριότητα.   

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διεξαχθεί και ο τρίτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής  Greek Chef 2018 με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις πεντακόσιες!

Ο διαγωνισμός που συνδιοργανώνουν η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ και το Chef Club Κρήτης, απευθύνεται τόσο σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής που θέλουν να αναδείξουν το ταλέντο τους όσο και σε επαγγελματίες σεφ που επιθυμούν να κάνουν γνωστή την τέχνη τους στο ευρύ κοινό. Με την πολύτιμη βοήθεια της Λέσχης Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας, Πελοποννήσου και Αττικής «Ακρόπολις», ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής θα προβάλει τα τοπικά προϊόντα, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή των διακεκριμένων Ελλήνων Chef στην κριτική επιτροπή, θα δώσει το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού και θα θέσει ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.


Για το 2018 η αγωνία κορυφώνεται καθώς εκτός από τον «Greek Chef 2018» εγκαινιάζεται και η κατηγορία «Young Greek Chef» η οποία απευθύνεται σε σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ και αποτελεί την ανώτατη διάκριση σε επίπεδο σχολών.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν από τα νησιά της περιφέρειάς μας οι παρακάτω:

ΤΑ ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ /ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΚΟΥ-ΜΕΛΙΟΥ

ΓΕΝΝΑΔΙ

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΑΝΔΡΟΥ

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΧΩΝΕΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΦΥΣΙΣ

ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ, ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ, ΧΑΜΟΜΗΛΟΛΑΔΟ, ΣΑΠΟΥΝΙΑ

ΣΥΡΟΣ

ABP SINGLE MEMBER PC

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΛΕΙΨΟΙ

AEGEAN HERBS

ΒΟΤΑΝΑ

ΑΜΟΡΓΟΣ

 

 

ALOE VERA NAXOS

ΑΛΟΕ ΒΕΡΑ

ΝΑΞΟΣ

BLUE CYCLADIC HERBS

ΞΗΡΗ ΔΡΟΓΗ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΣΥΡΟΣ

CYCLADES CULTURE OF OLIVE OIL

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΝΑΞΟΣ

DM NATURAL FARMING RHODES

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΡΕΜΑΣΤΗ

OAKMEAL ACORN FOOD

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙ

KORISSIA, KEA

OIKOΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚOΜΕΙΟ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΝΑΞΟΣ

ΑΓΡ. ΣΥΝ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΡΘΙΟΥ "ΑΓΡΟΜΕΛΙΣΣΑ"

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

ΌΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ ΆΝΔΡΟΣ

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

ΦΑΒΑ, ΝΤΟΜΑΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ

ΒΟΘΩΝΑΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ-ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΖΙΩΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

ΜΕΛΙ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΚΕΑΣ

ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ

ΡΟΔΟΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ-ΒΑΒΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

ΒΛΑΜΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΔΑΝΑΚΟΣ ΣΥΡΟΥ

ΓΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΙ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

ΓΛΥΚΕΙΑ ΛΕΡΟΣ 1897

ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ

ΛΕΡΟΣ

ΕΚ ΠΑΚΤΙΑΣ

ΜΕΛΙ, ΑΛΕΙΜΑ ΜΕΛΙΟΥ, ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ, ΠΑΣΤΕΛΙΑ

ΚΩΣΤΟΣ

ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

ΤΥΡΙ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΠ

ΣΥΡΟΣ

ΚΟΙΝ. ΣΕΠ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ"

ΑΛΙΠΑΣΤΑ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΛΕΡΟΥ

ΛΕΡΟΣ ΚΑΜΑΡΑ

ΛΑΜΠΙΡΗ ΔΙΩΝΗ

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΧΑΛΚΗΣ

ΧΑΛΚΗ

ΜΕΛΙ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΚΟΡΗΣΣΙΑ ΚΕΑΣ

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΡΒΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΧΕΙΜΩΝΙΚΗ ΚΕΑΣ

ΜΕΛΙ ΚΕΑΣ ΘΥΜΑΡΟΤΟΠΟΣ

ΜΕΛΙ

ΜΕΣΟΛΙΒΑΔΟ ΚΕΑΣ

ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ ΝΑΞΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

ΝΑΞΟΣ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΡΙΔΗΜΑ 3ΜΕΛΙΣΣΕΣ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΤΗΝΟΥ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΠΑΛΛΑΔΟΣ 4 ΤΗΝΟΣ

ΝΑΞΟΝΗΣΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ

ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΟΗ

ΝΑΞΟΣ

ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΝΟΥ

ΤΗΝΟΣ

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ-ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΜΕΛΙ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΚΟΡΩΝΟΣ ΝΑΞΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΝΑΛΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

ΣΙΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΝΟ ΚΑΚΛΙΟΥ-ΜΩΡΕ ΜΑΡΙΑ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

ΚΩΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΙΑ ΓΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΑΓ.ΕΙΡΗΝΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΟΥΚΟΥΜΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ "ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ"

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ, ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΤΕΣ, ΠΑΣΤΕΛΙ

ΣΥΡΟΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ "ΜΙΧΑΛΗΣ"

ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ

ΑΦΑΝΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ "ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ"

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΚΟΡΗΣΣΙΑ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΙΤΑΜΟΥ-PROMITHION CYCLADES-ΣΥΡΓΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΡΙΤΑΜΟ

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΣ

ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΑ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 38 - ΡΟΔΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΛΑΣ Ο.Ε

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΝΑΤΟΥΡΑ ΡΟΔΟΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΤΑΧΛΙΑΜΠΟΥΡΗΣ Ι & Α ΟΕ "ΛΑΛΑΣ"

ΑΛΙΠΑΣΤΑ

ΠΑΝΤΕΛΙ

ΤΗΝΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ-ΜΑΡΙΑ ΒΙΔΑΛΗ

ΚΑΠΑΡΗ ΣΕ ΑΛΜΗ ΑΓΡΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΤΗΝΟΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΚΑΣΟΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ-ΚΟΥΚΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΜΥΚΟΝΟΣ

ΦΑΒΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΙ

ΦΑΒΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ "RODIA"

ΣΑΠΟΥΝΙΑ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΓΕΩΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΚΑΡΠΑΘΟΣ
ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ-ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΡΟΔΟΣ