Θα κατατεθούν προτάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία της Ρόδου

Θα κατατεθούν προτάσεις  για την αντιπλημμυρική προστασία της Ρόδου

Θα κατατεθούν προτάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Με στόχο τη θωράκιση του νησιού της Ρόδου από πλημμυρικά φαινόμενα ώστε να μην ξαναζήσει τραγικές στιγμές όπως στο πρόσφατο παρελθόν, η Δημοτική Αρχή προέβη στην ιεράρχηση αντιπλημμυρικών έργων που θα καταθέσει για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας και φέρνει τις προτάσεις για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, με αντικείμενο τις προτάσεις του Δήμου για τα αντιπλημμυρικά έργα, την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κας Βάσως Ξεπαπαδάκη και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Δημοτική Αρχή έχει έτοιμες μελέτες για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ οι οποίες αφορούν ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα στο μέτρο που έχει ανοίξει καθώς αυτά ανέρχονται περίπου στα 2 εκατομμύρια 100 χιλιάδες ευρώ για όλο το Νότιο Αιγαίο.

Συνολικά, ο Δήμος Ρόδου προτίθεται να καταθέσει τέσσερις προτάσεις και έτσι αναμένεται να υπάρξει αναζήτηση και για άλλους πόρους από τη Διαχειριστική Αρχή.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κωλυσιεργία που εξακολουθεί να υφίσταται λόγω της γραφειοκρατίας. Δηλαδή ενώ οι μελέτες είναι έτοιμες οι εγκρίσεις από τα Υπουργεία κτλ. και οι αδειοδοτήσεις απαιτούν αρκετούς μήνες.
Ανάμεσα στις προτάσεις που θα έρθουν για έγκριση στο δ.σ. είναι τα αντιπλημμυρικά στο ρέμα του Ποτού στην περιοχή Καλυθιών-Φαληράκι, επίσης έργα στη Λάρδο και το Γεννάδι.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα, ο Δήμος έχει έτοιμες μελέτες για τον Μπρασιανό στ’ Αφάντου, τον Επίτροπο στην Ιαλυσό και για την Παστίδα, οι οποίες θα κατατεθούν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι