Στις 700.000 ευρώ οι ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Κω

Στις 700.000 ευρώ οι ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Κω

Στις 700.000 ευρώ οι ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 79 ΦΟΡΕΣ

Από τον σεισμό του περασμένου Ιουλίου

Σε περίπου 700.000 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται το κόστος των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Κω από το σεισμό που σημειώθηκε το καλοκαίρι στο νησί και άφησε πίσω του δύο νεκρούς τουρίστες και δεκάδες τραυματίες.

Η επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη για να καταγράψει τις ζημιές ολοκλήρωσε το έργο της και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι επιχειρήσεις που κατέθεσαν τα σχετικά δικαιολογητικά ανήλθαν σε 164. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς υπέστησαν τα εμπορεύματά τους και λιγότερο ο εξοπλισμός τους.

Τα στοιχεία στάλθηκαν στο υπουργείο οικονομίας για την κατάθεση των αποζημιώσεων. Σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια αναφέρει τα εξής: «Η Επιτροπή Καταγραφής Ζημιών Περιφερειακής Ενότητας Κω, η οποία συνεστήθη με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις 24 Ιουλίου 2017, ολοκλήρωσε το έργο της καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Κω, από τον ισχυρό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017.

Κατόπιν αυτού, ο Περιφερειάρχης απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον σχετικό φάκελο με τα πρακτικά αποτίμησης ζημιών και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.

Εξ αυτών, 65.529,99 ευρώ αφορούν σε εξοπλισμό, 614.403,58 ευρώ αφορούν σε εμπορεύματα και 4.173,41 ευρώ, σε ΙΧ ή ΔΧ αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι οι πληγείσες περιοχές του Δήμου Κω έχουν οριοθετηθεί με την ΚΥΑ υπ' αριθμόν 3227/1-9-2017 “Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 σε περιοχές της Π.Ν.Αι.”, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για παράτασης της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου