Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη με τον Πρέσβη της Δανίας Michael Braad

Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη με τον Πρέσβη της Δανίας Michael Braad

Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη με τον Πρέσβη της Δανίας Michael Braad

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 157 ΦΟΡΕΣ

O πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) Ελλάδας – Δανίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, συναντήθηκε, χθες, 25 Ιανουαρίου, με τον Πρέσβη της Δανίας κ. Michael Braad, στην Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Δανίας κ. Rasmus Bøgh Johansen.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό και εγκάρδιο κλίμα, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις διαχρονικά άριστες σχέσεις Ελλάδας - Δανίας, εστιάζοντας στις δυνατότητες για περαιτέρω κοινοβουλευτική, πολιτιστική, εμπορική-οικονομική και τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και το μέλλον της κοινωνικής Ευρώπης, με έμφαση τις πολιτικές Συνοχής και την από κοινού αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την ΕΕ, όπως είναι το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Έγινε ενημέρωση εκατέρωθεν για τη λειτουργία της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από τον κ. Δ. Γάκη και για θέματα αρμοδιότητας του, από τον πρέσβη Michael Braad, ενώ επιβεβαιώθηκε και η βούληση για στενότερη συνεργασία.

Οι δύο πλευρές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν εκτενέστερα και στα θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων, τουριστικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών, εκφράζοντας την προσδοκία πως η περαιτέρω ανάπτυξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων θα συμβάλλει δυναμικά στην ολόπλευρη συνεργασία μεταξύ των Λαών των δύο χωρών.

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου αφού ευχαρίστησε τον πρέσβη για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση, του απεύθυνε πρόσκληση - που έγινε αποδεκτή από τον κύριο Braad - να επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων και να συναντηθεί με τα μέλη της ΚΟΦ Ελλάδας – Δανίας.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»