Εκπαιδευτικές δράσεις από το 22ο νηπιαγωγείο Ρόδου

Εκπαιδευτικές δράσεις από το 22ο νηπιαγωγείο Ρόδου

Εκπαιδευτικές δράσεις από το 22ο νηπιαγωγείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 337 ΦΟΡΕΣ

Εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό να γνωρίσουν στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης αλλά και της ιστορίας μας, πραγματοποίησαν τα παιδιά του 22ου Νηπιαγωγείου πόλεως Ρόδου, στην Ακαδημία.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις εκπαιδευτικούς του σχολείου οι οποίες επεδίωξαν αυτή τη σχολική χρονιά να έλθουν τα παιδιά σε επαφή με κάποια βασικά στοιχεία του παρελθόντος. Άλλωστε ένας από τους βασικούς στόχους του νηπιαγωγείου είναι να φέρει τα νήπια σε επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Έτσι παιδιά και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν, τον Αναπτυξιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» όπου τους υποδέχτηκε η κα. Ζέζου, η οποία τους μίλησε για τις παραδοσιακές στολές της Ελλάδας και τους τις παρουσίασε. Τα παιδιά ντύθηκαν, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και ζωγράφισαν … και φυσικά κεράστηκαν με γλυκές λιχουδιές.

Στη συνέχεια στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους εκδρομής πήγανε σε παραδοσιακό σπίτι Παραδεισίου. Εκεί τους ξενάγησε ο κος Παπαμανώλης ο οποίος περιέγραψε τα παραδοσιακά αντικείμενα λαϊκής τέχνης και τον τρόπο χρήσης τους.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με τη λαϊκή παραδοσιακή τέχνη και αφού παρατήρησαν τα αντικείμενα αυτά αναπαράστησαν κάποιες σκηνές από τη ζωή των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Η λαϊκή παράδοση είναι το «θησαυροφυλάκιο» που κλείνει μέσα του και φυλάγει στον αιώνα την αθάνατη ψυχή μας, την αθάνατη καρδιά μας. Μ' αυτή ζούμε και κινούμαστε και υπάρχουμε. αυτή έκανε τον Μεγαλέξανδρο να 'χει τον Όμηρο κάτω από το προσκέφαλό του και να ζήσει μια ζωή τριάντα μονάχα χρονών σαν ένα εξαίσιο παραμύθι που βάσταξε αιώνες.

Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου επιχειρούν να γνωρίσουν την ελληνική παράδοση, να ανοίξουν και εκείνοι αυτό το «θησαυροφυλάκιο» που κλείνει μέσα του την ελληνική ψυχή μας, γιατί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Διαβάστε ακόμη

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Επιτυχής συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. στην Οικονομική Ολυμπιάδα