Τρία χαμένα χρόνια…

Τρία χαμένα χρόνια…

Τρία χαμένα χρόνια…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 146 ΦΟΡΕΣ

Του
Μάξιμου Χαρακόπουλου*

Η Ελλάδα συμπληρώνει ήδη 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Φαίνονται, βέβαια, ως πολύ μακρινές εκείνες οι εικόνες των «αντιμνημονιακών» που κατέλαβαν την εξουσία, με σημαία τα ψεύδη και την ασύστολη δημαγωγία. Γι’ αυτό άλλωστε, και δεν τολμούν να κάνουν έναν σοβαρό απολογισμό ανάμεσα σε αυτά που υπόσχονταν και σ΄ αυτά που έκαναν. Ο πανηγυρισμός των κυβερνώντων περιορίζεται μονάχα στο γεγονός της παραμονής τους στην εξουσία, που είναι και ο μοναδικός τους στόχος.

Τι, όμως, πέτυχαν αυτά τα τρία χρόνια που πήραν τα ηνία της χώρας στα χέρια τους οι δυνάμεις του λαϊκισμού; Τι θετικό έφεραν για την κοινωνία, για τους απλούς ανθρώπους, στο όνομα των οποίων όμνυαν, ως υποτίθεται εκφραστές των αδυνάτων;

• Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πρόλαβαν και ψήφισαν δύο μνημόνια, και έβαλαν τις υπογραφές τους σε δεσμεύσεις της χώρας όχι για ένα ή δύο χρόνια αλλά για πολλές δεκαετίες. Ο λογαριασμός της τριετίας που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες είναι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος 86 δισ. ευρώ για την οικονομία και 21 δισ. ευρώ σε «καθαρά» μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

• Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η δημόσια περιουσία μπήκε στο υπερταμείο για 99 χρόνια, η χώρα σε μόνιμη επιτροπεία μέχρι να ξεπληρωθεί το 75% του χρέους, ενώ συμφωνήθηκαν υπέρογκα πλεονάσματα, που δεν μπορεί να τα βαστάξει η οικονομία. Αντί για ανάπτυξη, βουλιάξαμε αρχικά στην ύφεση -μετά τα βαρουφάκεια πειράματα- και στη συνέχεια καθηλωθήκαμε σε αναιμική ανάπτυξη, την ώρα που η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει αποφασιστικά. Οι ξένες επενδύσεις έχουν πέσει στο ναδίρ, λόγω της αναβλητικότητας και της διγλωσσίας των αρμοδίων.

• Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σπάνε όλα τα αρνητικά ρεκόρ στην αγορά εργασίας, καθώς οι ευέλικτες μορφές εργασίας έφθασαν τον Δεκέμβριο του 2017 στο 57,39% των συνολικών. Κατόρθωμά τους η γενιά των 360 ευρώ! Την ίδια ώρα, οι φορείς του Δημοσίου τόσο του στενού, όσο και του ευρύτερου τομέα αυξήθηκαν από 227 το 2015 σε 374 το 2017, δηλαδή σημείωσαν αύξηση 65%, ενώ αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο ανήλθε από 686.824 τον Δεκέμβριο του 2015 σε 712.716 τον Οκτώβριο του 2017.

• Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι έγιναν κυριολεκτικά δυσβάστακτοι, με μεγάλο θύμα -κατ’ ομολογία των κυβερνώντων- τη μεσαία τάξη που συνειδητά στοχοποίησαν. Ο ένας στους εφτά δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια, είτε στεγαστικά είτε επιχειρηματικά, βρίσκεται αντιμέτωπος με πλειστηριασμό, καθώς η κυβέρνηση δέχθηκε να γίνουν 130.000 τουλάχιστον πλειστηριασμοί σε βάθος τετραετίας.

• Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι αγρότες είδαν να αυξάνονται ο φόρος εισοδήματος, να εκτινάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές, να φορολογούνται οι επιδοτήσεις, να καταργείται η επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου, να αυξάνεται το κόστος παραγωγής.

• Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μειώθηκαν οι συντάξεις σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, κόπηκε το ΕΚΑΣ σε 140.000 συμπολίτες μας, σφαγιάστηκαν τα επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, όπως και τα αναπηρικά επιδόματα.

• Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τον νόμο - έκτρωμα Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες πάνω από 10.000 κρατούμενοι, τροφοδοτώντας την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Επεκτάθηκαν τα άβατα των μπαχαλάκηδων, εξαχρειώθηκαν οι κάθε λογής περιθωριακές ομάδες της βίας και της καταστροφής, όπως ο “Ρουβίκωνας”. Στα Πανεπιστήμια με το νόμο Γαβρόγλου επεκτάθηκε το άσυλο ανομίας και οργανωμένες ομάδες τραμπούκων δρουν ανενόχλητα τρομοκρατώντας φοιτητές και καθηγητές.

• Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπήρξαν 22 παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη, η οποία δέχθηκε επιθέσεις που δεν συνάδουν σε δημοκρατική πολιτεία με διακριτή λειτουργία των εξουσιών.

Ο κατάλογος αυτός είναι χωρίς τέλος. Όσο και αν επιδιώκουν τα «μαγειρεία» του Μαξίμου να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, να κάνουν ενέσεις αισιοδοξίας, για μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, η αλήθεια είναι πολύ σκληρή και γνωστή σε όλους. Η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη, οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς να δίνονται λύσεις στα βασανιστικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τόσο στην οικονομία, όσο και σε κάθε άλλο τομέα.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι η προσπάθεια να διατηρηθούν τα πάντα σε μια στασιμότητα, προς όφελος κάποιων και σε ζημία των πολλών και πρωτίστως των νέων μας, που δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα. Η ανάγκη της μεγάλης Πολιτικής Αλλαγής τώρα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αρκετά...

* Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B