Κρυσταλλική μεθαδόνη είχε το δέμα που παρέλαβε ο Πολωνός

Κρυσταλλική μεθαδόνη είχε το δέμα που παρέλαβε ο Πολωνός

Κρυσταλλική μεθαδόνη είχε το δέμα που παρέλαβε ο Πολωνός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 574 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Να μην παραπεμφθεί σε δίκη αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου για τον 36χρονο Πολωνό ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα με ποσότητα μεθαμφεταμίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο της περιοχής μας εξετάζοντας και τα αποτελέσματα της έκθεσης του Χημείου του Κράτους από την οποία προκύπτει πως το περιεχόμενο του δέματος είναι κρυσταλλική μεθαδόνη, αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του 36χρονου Πολωνού, καθώς η συγκεκριμένη ουσία δεν είναι ναρκωτικό.

Όπως είναι γνωστό, ο 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το Δεκέμβρη του 2016 και μετά την απολογία του, κατά την οποία είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της διάταξης της ανακρίτριας ο 36χρονος δια της συνηγόρου του κας. Μαρίας Κρικοπούλου είχε υποβάλλει αίτηση άρσης ή άλλως αντικατάστασης των περιοριστικών όρων η οποία και απορρίφθηκε ως αβάσιμη. Ωστόσο μετά από έλεγχο που έγινε από το Χημείο του Κράτους στη ουσία που κατείχε ο Πολωνός προέκυψε ότι δεν πρόκειται για μεθαμφεταμίνη και έτσι τον Δεκέμβριο του 2017, ο 36χρονος κατέθεσε νέα αίτηση με την οποία ζητούσε από Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να άρει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και να παύσει η ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που είχε ασκηθεί σε βάρος του. Το αίτημά του έγινε αποδεκτό με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, ο 36χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα με ποσότητα μεθαμφεταμίνη. Κατασχέθηκαν 66 γρ. μεθαμφεταμίνη, 32 γρ. λαθραίος καπνός, αεροβόλο πιστόλι, ηλεκτρονική ζυγαριά κ.α.

Η σύλληψή του έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου. Εκτός από τον 36χρονο Πολωνό, συνελήφθη και ένας 52χρονος ημεδαπός κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για προμήθεια-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε σε εταιρία ταχυμεταφορών ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε άμεσα σε διακριτική επιτήρηση.
Παράλληλα ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχομένης παράδοσης και τη στιγμή που ο 36χρονος Πολωνός παρέλαβε το δέμα, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.

Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, - σύμφωνα με την αστυνομία- περιείχε ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων τοποθετημένη σε επτά πλαστικές συσκευασίες.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι που διέμεναν οι κατηγορούμενοι, όπου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Λαθραίος καπνός βάρους 32 γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Αεροβόλο πιστόλι
• Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
• Παραστατικά μεταφοράς χρημάτων μέσω εταιρίας αποστολής-παραλαβής χρηματικών ποσών (μετρητών)

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και κινήθηκε σε βάρος τους η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του