Τσιγγάνες έκλεβαν χρυσαφικά απο σπίτια

Τσιγγάνες έκλεβαν χρυσαφικά απο σπίτια

Τσιγγάνες έκλεβαν χρυσαφικά απο σπίτια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 914 ΦΟΡΕΣ

«Χρυσές» … δουλειές έκαναν δύο τσιγγάνες ηλικίας 38 και 41 ετών οι οποίες είχαν επιδοθεί στις κλοπές χρυσαφικών και άλλων αντικειμένων από σπίτια της περιοχής μας.

Οι δύο αθίγγανες είχαν συλληφθεί πριν από έξι χρόνια από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα λογοδοτήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες ΡΟΜΑ εντοπίστηκαν στις 25 Μαΐου 2012 από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ύστερα από έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους είκοσι (20) κομμάτια χρυσών και ασημένιων αντικειμένων (κοσμήματα, νομίσματα κ.α.) τα οποία όπως πρόεκυψε προέρχονται από κλοπές.

Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν:
• Ένα ζεύγος κλειδιών ειδικά τροποποιημένα ώστε να ταιριάζουν σε κλειδαριές παρόμοιου τύπου
• Δυο (2) τηλεκάρτες που χρησιμοποιούνταν ως διαρρηκτικά εργαλεία. Τα αντικείμενα και τα χρυσαφικά κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση. Απολογούμενες, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως όχι μόνο δεν έκαναν καμία κλοπή αλλά και πως τα κοσμήματα που βρέθηκαν ανήκουν στις ίδιες τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ψεύτικα. Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ η κάθε μία.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας