Κλείνουν για την φιλοξενία των προσφύγων τα παλιά Σφαγεία

Κλείνουν για την φιλοξενία των προσφύγων τα παλιά Σφαγεία

Κλείνουν για την φιλοξενία των προσφύγων τα παλιά Σφαγεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 963 ΦΟΡΕΣ

Η διαδικασία για να κλείσει η δομή της προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών φαίνεται ότι ξεκίνησε από το δήμο Ρόδου και τους εθελοντές αφού, όπως είχε γίνει γνωστό, είχαν διαμηνύσει στους αρμόδιους φορείς ότι αυτό θα συνέβαινε στα τέλη Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου, ο Γραμματέας της κ. Αντώνης Αποστολίδης, έκανε γνωστό ότι, με βάσει την πληροφόρηση που έχουν, προχθές, έκλεισε η κουζίνα στα σφαγεία με απόφαση του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, τουλάχιστον έτσι όπως τους γνωστοποιήθηκε το θέμα, και ότι στόχος είναι να απομακρυνθούν οι άνθρωποι αυτοί από τα σφαγεία για να πάνε σε έναν καλύτερο χώρο.

Ο κ. Αποστολίδης, μάλιστα, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν να καταγγείλουν κάτι σχετικά μ’ αυτό, απλώς ζητούν να έχουν καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα όσα σχεδιάζονται.

Ως γνωστόν, οι εθελοντές έχουν δηλώσει από τον περασμένο Αύγουστο ότι έπειτα από τόσους μήνες έχουν πλέον κουραστεί και, έπειτα από συνεννόηση με το Δήμο, η δομή θα έκλεινε, λόγω και της κατάστασης του κτιρίου, και η Ύπατη Αρμοστεία θα επιλαμβανόταν για όσους ανθρώπους βρίσκονται εκεί να τους προωθήσει.

Στα τέλη του ίδιου μήνα, το νησί δέχθηκε άλλους 71 πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες στο Πλημμύρι και συμφώνησαν να παρατείνουν τη λειτουργία της δομής στα σφαγεία διαμηνύοντας προς την Ύπατη Αρμοστεία ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έπρεπε να κλείσει.

Ούτε τότε, όμως, την έκλεισαν αφού προφανώς, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι για να τους μεταφέρουν.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε ενέργειες και τελικά συμφώνησε με τους εθελοντές ότι η δομή θα σταματήσει τη λειτουργία της στα σφαγεία στα τέλη Ιανουαρίου.

Έτσι, προχθές, έκλεισε η κουζίνα αλλά για μία ημέρα ενώ οι 23 άνθρωποι που βρίσκονται μέσα αυτές τις ημέρες εξακολουθούν να σιτίζονται κανονικά.
Πάντως, απ’ ό,τι λένε οι πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να κλείσουν τα σφαγεία και μόλις οι εθελοντές μαζέψουν τα τρόφιμα, τον εξοπλισμό κτλ. η Ύπατη Αρμοστεία αναμένεται είτε να τους μεταφέρει σε κάποια διαμερίσματα ή να τους προωθήσει αλλού.

Μάλιστα, το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, υπολογίζεται σε μία με δύο εβδομάδες, οπότε και θα πρέπει να έχει βρεθεί κάποια λύση αλλά και να πειστούν ορισμένοι από αυτούς να εγκαταλείψουν το χώρο αφού υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν το επιθυμούν.
Η οριστική απόφαση, πάντως, αναμένεται να ληφθεί από τον Δήμαρχο την ερχόμενη εβδομάδα καθώς αυτήν βρισκόταν σε συναντήσεις εκτός Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη