Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για εργατικό δυστύχημα

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για εργατικό δυστύχημα

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για εργατικό δυστύχημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 862 ΦΟΡΕΣ

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε 48χρονος που έχει καταδικαστεί ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της θανάσιμης πτώσης από σκαλωσιά ύψους περίπου 30 μέτρων, 31χρονου Σύριου ο οποίος εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής μας.

Ο 48χρονος δια του δικηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων με την οποία κρίθηκε ένοχος (τελεσίδικα) μαζί με άλλον ένα ακόμη άτομο (επιβλέπων μηχανικό) για αυτή την υπόθεση.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια και τον Νοέμβριο του 2016 στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων κάθισαν ο 48χρονος πρόεδρος του δ.σ. της τεχνικής εταιρείας στην οποία είχε ανατεθεί από το ξενοδοχείο η εκτέλεση των εργασιών επισκευής και συντήρησής του, καθώς και ο επιβλέπων μηχανικός των έργων, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή ο καθένας.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή, Ιωάννη Βρούχου και Σάββα Παυλίδη αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του έντιμου πρότερου βίου και ειλικρινούς μεταμέλειας και τους επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) τον Απρίλιο του 2015 είχε κρίνει ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους και είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή.
Στην υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα τρία άτομα και ειδικότερα ο αντιπρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος της ίδιας τεχνικής εταιρείας, καθώς και ο εργοδηγός και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του ξενοδοχείου που είχε αναθέσει στην παραπάνω τεχνική εταιρεία το έργο, οι οποίοι στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν κριθεί αθώοι.
Το εργατικό ατύχημα είχε σημειωθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2011 το μεσημέρι, σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Φαληράκι.
Ο άτυχος εργάτης, έπεσε από την σκαλωσιά στον τελευταίο σχεδόν όροφο του ξενοδοχείου και κατέληξε σε φρεάτιο βαρύτατα τραυματισμένος.

Αμέσως οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά και την πυροσβεστική για να μπορέσουν να τον ανασύρουν. Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε επέλθει ήδη ο θάνατός του.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε εκφράσει με ανακοίνωση που εξέδωσε, τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του για τον θάνατο του EL NEBQO AZAD, 31 ετών, από την Συρία.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο άτυχος εργαζόμενος κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στην οροφή του υπό ανακαίνιση ξενοδοχείου στο Φαληράκι υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, όταν υποχώρησε το γυάλινο στέγασμα του φωταγωγού στο οποίο πάτησε, με αποτέλεσμα την πτώση του από ύψος 30 μέτρων.
Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι (3:45 μ.μ.) της Τετάρτης 16/02/2011 στο Φαληράκι της Ρόδου. Υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΚΕΠΕΚ Πειραιά και Ν. Αιγαίου έσπευσαν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και να συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, η οποία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου