Αναίρεση απόφασης για υπεξαίρεση ζητά φοροτεχνικός

Αναίρεση απόφασης για υπεξαίρεση ζητά φοροτεχνικός

Αναίρεση απόφασης για υπεξαίρεση ζητά φοροτεχνικός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 391 ΦΟΡΕΣ

Την αναίρεση της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε σε υπόθεση υπεξαίρεσης, ζητά με αίτημά του προς τον Άρειο Πάγο, 47χρονος φοροτεχνικός.

Πιο συγκεκριμένα, ο 47χρονος κατηγορείται ότι ως λογιστής ατομικής επιχείρησης, είχε την πάγια εντολή να εξοφλεί τις υποχρεώσεις της, μεταξύ των οποίων αυτές προς το ΙΚΑ Ρόδου, για τις οποίες – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- είχε λάβει τα χρήματα τόσο για τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση για το β΄εξάμηνο του 2007 καθώς και ολόκληρο το έτος 2008.

Ωστόσο ο φοροτεχνικός κατηγορείται ότι δεν τα απέδωσε αλλά ιδιοποιήθηκε παρανόμως το συνολικό ποσό των 11.471 ευρώ που είχε λάβει από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Μετά το σχηματισμό δικογραφίας, το 2012 ο φοροτεχνικός κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για την κατηγορία της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα.

Κατά της απόφασης αυτής ο 47χρονος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων το 2017 οπότε και απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη. Το δικαστήριο δεν έκανε επίσης δεκτές τις ενστάσεις που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του φοροτεχνικού κ. Στέλιος Κιουρτζής και με την απόφαση του διατήρησε ουσιαστικά την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο ο 47χρονος διά του συνηγόρου του κ. Κιουρτζή προσέφυγε πλέον στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας