Συνεργασία του δήμου Ρόδου με το ΤΕΙ Ηρακλείου για το πρόγραμμα κομποστοποίησης

Συνεργασία του δήμου Ρόδου με το ΤΕΙ Ηρακλείου  για το πρόγραμμα κομποστοποίησης

Συνεργασία του δήμου Ρόδου με το ΤΕΙ Ηρακλείου για το πρόγραμμα κομποστοποίησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 320 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ηρακλείου, είχαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο ομόλογός του της Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, με τον πρύτανη του Ιδρύματος, Νίκο Κατσαράκη, με αφορμή την 1η Τεχνική Σύσκεψη για το πρόγραμμα «Σύστημα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον» (ACUA), στο οποίο ο δήμος και ΤΕΙ συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίροι.

Το ACUA, που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020», προβλέπει την τοποθέτηση ειδικών κομποστοποιητών γειτονιάς, χωρίς οσμές και διαρροές, σε σημεία του αστικού ιστού, τα οποία θα καλύπτουν συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα προμηθευτούν από τον Δήμο Ηρακλείου μια ειδική κάρτα χρήσης του κομποστοποιητή και συγκεκριμένο αριθμό ειδικών σακούλων, όπου θα τοποθετούν τα οργανικά απορρίμματα. Μόλις γεμίζει η κάθε σακούλα, ο δημότης θα την τοποθετεί στον κομποστοποιητή χρησιμοποιώντας την κάρτα του.

Όταν οι σακούλες εξαντληθούν, οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται καινούργιες από τον δήμο με την επίδειξη της ειδικής κάρτας, ώστε ταυτόχρονα να καταγράφεται και το βάρος των ποσοτήτων που έχουν απορρίψει.

Με βάση αυτόν τον υπολογισμό θα προκύψει αργότερα και η τελική έκπτωση που τους αναλογεί στα δημοτικά τέλη. Στην υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται επίσης οι δήμοι Ρόδου και Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)