Ελεύθερος με όρους ο 21χρονος για το δέμα που είχε ένα κιλό χασίς

Ελεύθερος με όρους ο 21χρονος για το δέμα που είχε ένα κιλό χασίς

Ελεύθερος με όρους ο 21χρονος για το δέμα που είχε ένα κιλό χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 539 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 21χρονος που συνελήφθη στη Ρόδο επ’ αυτοφώρω την ώρα που μόλις είχε παραλάβει δέμα με ένα κιλό χασίς.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής, και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ένοχος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση ως τοξικομανής. Μάλιστα ο ίδιος επεσήμανε πως αδυνατεί με τις δικές του δυνάμεις να καταφέρει να απεξαρτηθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος είπε πως ξεκίνησε το 2010 και σε μικρή ηλικία από περιέργεια στην αρχή να κάνει χρήση ναρκωτικών όμως σύντομα εθίστηκε και έτσι έφθασε να σημείο να κάνει χρήση ηρωίνης και βουπρενορφίνης.

Ο ίδιος είπε πως το καλοκαίρι του 2017 μετέβη στο εξωτερικό σε χώρα από όπου κατάγεται η μητέρα του και εισήχθη σε κλινική απεξάρτησης καθώς χρειαζόταν εξειδικευμένη βοήθεια για να «καθαρίσει». Ωστόσο όταν επέστρεψε στη Ρόδο άρχισε πάλι τα ίδια. Ο 21χρονος είπε πως έχει αντιληφθεί πως ο δρόμος που ακολουθεί είναι μονόδρομος και ζήτησε να του δοθεί μία ευκαιρία να καταφέρει να ξεφύγει από αυτή του την εξάρτηση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 21χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Σημειώνεται πως μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κιουρτζή διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη στον 21χρονο από την οποία προκύπτει και η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.
Η σύλληψη του κατηγορούμενου έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και με αφορμή δέμα που εντοπίστηκε την 1η Φεβρουαρίου 2017 το πρωί σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην πόλη της Ρόδου, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη τον κατηγορούμενο.

Άμεσα, οι αστυνομικοί έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών. Πράγματι ο 21χρονος πήγε στο κατάστημα, παρέλαβε το δέμα και στη μία το μεσημέρι βρισκόμενος έξω από το σπίτι του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που όλη την προηγούμενη ώρα επιτηρούσαν τη διαδικασία.
Το δέμα κατασχέθηκε και σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι, περιείχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 985 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης και μία δεύτερη συσκευασία με 24 γραμ. της ίδιας ουσίας.

Επίσης σε έλεγχο που έγινε στον 21χρονο και έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας
• Αποδεικτικό ταχυμεταφοράς χρηματικού ποσού ύψους -860- ευρώ
• Κινητό τηλέφωνο με δυο ενεργοποιούμενους τηλεφωνικούς αριθμούς
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο