Στο Ωδείο A. Corelli η πιανίστρια Χρ. Εμμανουηλίδου

Στο Ωδείο A. Corelli  η πιανίστρια  Χρ. Εμμανουηλίδου

Στο Ωδείο A. Corelli η πιανίστρια Χρ. Εμμανουηλίδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 315 ΦΟΡΕΣ

Το Ωδείο A.Corelli έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο χώρο του την μαέστρο και πιανίστα κ. Εμμανουηλίδου Χρυσάνθη από σήμερα έως και τις 14 Φεβρουαρίου!

Βιογραφικό
Η μαέστρος και πιανίστα Χρυσάνθη Εμμανουηλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από το 1998 ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Τις σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ακολούθησαν μεταπτυχιακές σολιστικές σπουδές στην (Hochschule für Musik Freiburg) (1998) και στη συνέχεια στην Ακαδημία "Hanns Eisler" (2003). Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης αποτελούν τα χρόνια εκμάθησης δίπλα στον καθηγητή G. Sava, και συμβάλουν στην απόφαση σπουδών διεύθυνσης Ορχήστρας.

Με τον μαέστρο Andrea Pestalozza, ο οποίος υπήρξε ο καθηγητής της τα χρόνια που ακολουθούν στη Γένοβα της Ιταλίας και στον οποίο οφείλει τις γνώσεις και την αγάπη της για τη σύγχρονή μουσική, κάνει τα πρώτα βήματα διευθύνοντας το Ensemble για σύγχρονη μουσική του Ωδείου Paganini. Πολύ σύντομα ιδρύει την Ορχήστρα Δωματίου στο Βερολίνο Internationales Ensemble Berlin ενώ παράλληλα συμμετέχει σε διεθνή σεμινάρια όπου έρχεται σε επαφή με ευρωπαϊκές ορχήστρες.

Ως βοηθός μαέστρου εργάζεται από το 2007 δίπλαστο μαέστρο Michael Boder στο Βασιλικό Θέατρο της Κοπεγχάγης, στο Gran Teatro Liceu της Βαρκελώνης στο Φεστιβάλ του Ruhrtriennale στο Bochum της Γερμανίας και με τις Ορχήστρες Φιλαρμονική του Βερολίνου και την Ορχήστρα του Θεάτρου της Βαρκελώνης καθώς επίσης και δίπλα στον μαέστρο Kurt Masur στη Ρώμη.

Η πορεία της αναζήτησης του προσωπικού στυλ την οδηγούν σε δύο προσωπικότητες οι οποίες παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην μουσική της εξέλιξη. Δίπλα στον βρετανό μαέστρο Lionel Friend μελετάει για δύο περίου χρόνια 2010-2011 και εντρυφεί στην μουσικολογική ανάλυση και αποκρυπτογράφηση της παρτιτούρας. Η εμπειρία τέλος ως ακόλουθος του Claudio Abbado στην περιοδεία του με τις Ορχήστρες: Mahler Orchester και Mozart Orchester στην Luzern, Bolzano, Cremona, Bologna, ήταν καθοριστική για την εύρεση και διαμόρφωση του προσωπικού της ύφους.

Μέχρι σήμερα η Χ.Ε. εμφανίστηκε τόσο ως μαέστρος αλλά και ως πιανίστα σε πόλεις τις Ευρώπης και της Ιαπωνίας (Izumi Hall, Οσάκα).

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα διδάσκει από τον Απρίλιο του 2012 Ιστορία Μουσικής στο πανεπιστήμιο Beuth του Βερολίνου όπου είναι διευθύντρια της Ορχήστρας και Χορωδίας Collegium Musicum der Beuth Hochschule και της ορχήστρας δωματίου Beuth Extra.

Από τον Απρίλιο του 2016 ανέλαβε την Μουσική Διεύθυνση του Πανεπιστημίου

http://chrysanthie-emmanouilidou.com/

https://www.facebook.com/chrysanthie.emmanouilidou

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο