“Στα μαλακά” έπεσαν τα δύο αδέλφια από τις Καλυθιές και οι γιοί τους

“Στα μαλακά” έπεσαν τα δύο αδέλφια από τις Καλυθιές και οι γιοί τους

“Στα μαλακά” έπεσαν τα δύο αδέλφια από τις Καλυθιές και οι γιοί τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1863 ΦΟΡΕΣ

«Στα μαλακά» έπεσαν στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αδέλφια με τους δυο τους γιους και έναν ακόμη κάτοικο Καλυθιών οι οποίοι είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ελέγχου που τους έγινε πριν από τρία χρόνια να κατέχουν μικροποσότητα ηρωίνης, 823 γραμμάρια χασίς, δύο δενδρύλλια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Γιάννη Φλεβάρη μετέτρεψε την κατηγορία για δύο γιους ηλικίας 23 και 25 ετών καθώς και τον 29χρονο συγκατηγορούμενο τους από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας σε κατοχή προς ιδίαν χρήση και έπαυσε εφ’ όρου η ποινική δίωξη. Σε ότι αφορά τα δύο αδέλφια 48 και 49 ετών που κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία, το δικαστήριο αποδέχτηκε ότι διέπραξαν το αδίκημα ωστόσο τους έκρινε ένοχους αλλά ατιμώρητους επειδή έχουν συγγενική σχέση με τους κατηγορούμενους. Τέλος με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο έκρινε ένοχο με ελαφρυντικά για το αδίκημα της οπλοκατοχής τον 23χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί στις 23 Οκτωβρίου του 2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Αναλυτικότερα, ύστερα από διακριτική επιτήρηση του συγκροτήματος δωματίων-κατοικιών στο οποίο διέμεναν ο 23χρονος με τον 25χρονο, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά τα ακόλουθα:

• Δυο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• Μικροποσότητα ηρωίνης
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 21 γραμμαρίων
• Ένα (1) ναρκωτικό χάπι
• Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών αποθήκευσης ναρκωτικών
• Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι
• Δυο (2) πιστόλια κρότου
• Είκοσι δυο (22) αβολίδοτα φυσίγγια
• Δυο (2) κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον βρέθηκαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων εξωτερικά των κατοικιών τους ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 627 γραμμαρίων, καθώς και μια ρίζα φυτού κάνναβης, τα οποία είχαν πετάξει εκεί οι γονείς τους , δηλαδή ο 48χρονος και ο 49χρονος, προκείμενου να μην γίνουν αντιληπτά κατά την αστυνομική έρευνα.

Παράλληλα στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης έγινε έλεγχος και σε έναν 29χρονο στην κατοχή του οποίου και συγκεκριμένα στο σπίτι του και σε κοντινό χωράφι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Εννέα (9) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους περίπου (175) γραμμαρίων
• Δυο (2) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 και 70 εκατοστών, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου