Άγονη η πολιτική της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση των δημοτικών καταστημάτων Ρόδου

Άγονη η πολιτική της δημοτικής αρχής  για την αξιοποίηση των δημοτικών  καταστημάτων Ρόδου

Άγονη η πολιτική της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση των δημοτικών καταστημάτων Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 577 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Εμμανουήλ Βασίλειος Μαλανδρής

Mε τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού, το γνωστό αναψυκτήριο επιφάνειας 38 τ.μ., δημοτικό ακίνητο, πίσω από τη πιάτσα ταξί στο Μανδράκι, ενοικιάστηκε με το μηνιαίο μίσθωμα των 4.850 Ευρώ.

Εύκολα ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι, ο διαγωνισμός είναι απόλυτα νόμιμος, νομότυπος και ταυτόχρονα ανοχύρωτος από πολιτικό πλαίσιο, παρόλο που είναι δημόσιο ακίνητο. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι, ο Δημόσιος φορέας (Δήμος Ρόδου) που έχει την υποχρέωση της δίκαιης διανομής του δημόσιου πλούτου στους πολίτες, αποκλίνει σημαντικά από αυτό το λειτούργημα.

Η δημοτική αρχή με την πολιτική που εφαρμόζει για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, έχει ταυτιστεί απόλυτα με τα χαρακτηριστικά του ιδιώτη.

Η ιδιωτική περιουσία είναι νόμιμο απόκτημα ενός πολίτη ή ομάδας πολιτών, της οποίας η διαχείριση και η εκμετάλλευση είναι νομικά και πολιτειακά πλαισιωμένη και παράγει πλούτο στον ιδιώτη.
Ο ιδιώτης έχει ανταγωνιστική σχέση με τους άλλους ιδιώτες, επιβάλλει πολιτική και έχει όπλα τις διασυνδέσεις, την διαχείριση της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας.

Αντίθετα η δημόσια περιουσία είναι πλούτος που έχει παραχθεί από τους πολίτες, από την οποίαν ο παραγόμενος πλούτος πρέπει να διαχέεται εύκολα και δίκαια προς τους πολίτες με δημόσιους μηχανισμούς(πολιτικές) και φορείς(Δήμος Ρόδου).

Η κοινωνία των πολιτών επιδιώκει το συνολικό όφελος, είναι δέκτης και κριτής των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η δημοτική αρχή, με το παραπάνω διαγωνισμό, οριοθετεί και κοινοποιεί το πλαίσιο των μελλοντικών διαγωνισμών που θα διεξαχθούν για τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια. Δηλαδή τα μισθώματα θα είναι απαγορευτικά για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ταυτόχρονα ανοίγει τις πόρτες της επικινδυνότητας και της αστάθειας στο τοπικό επιχειρείν.

Επίσης η δημοτική αρχή, επιδιώκει την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας ομαδοποιημένα ή παράλληλα με τη δημόσια περιουσία που διαχειρίζεται το ταμείο αποκρατικοποίησης. Δηλαδή επιλέγει τη συμμετοχή των πολιτών της Ρόδου στην περιουσία τους, μέσω ιδιώτη. Η λειτουργία του ταμείου αποκρατικοποίησης, είναι πλαισιωμένη με νόμο, αφορά συγκεκριμένα δημόσια ακίνητα και αποσκοπεί στην αναγκαία πολύμορφη στήριξη της χώρας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Είναι απαραίτητο να ελεγχθεί η νομιμότητα και η δυνατότητα των ενεργειών της Δημοτικής αρχής να εντάξει δημοτική περιουσία για την από κοινού ή με την παράλληλη εκμετάλλευση της, με τα εγκεκριμένα ακίνητα του ταμείου αποκρατικοποίησης.

Αγαπητέ Δήμαρχε, η κοινωνία της Ρόδου σωστά σας επέλεξε για Δήμαρχο, αφού συνυπολόγισε και το γεγονός της μακρόχρονης παρουσίας σας στη τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό πρέπει να το λάβετε υπό υπόψη σας διαφορετικά, θα την απογοητεύσετε, θα την αποκλείσετε από το τοπικό επιχειρείν και κυρίως θα της στερήσετε το πλούτο που δημιούργησε και της ανήκει.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...