Αποφυγή εντάσεων ζήτησε ο Γιλντιρίμ από τον Τσίπρα

Αποφυγή εντάσεων ζήτησε ο Γιλντιρίμ από τον Τσίπρα

Αποφυγή εντάσεων ζήτησε ο Γιλντιρίμ από τον Τσίπρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

«Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι ότι η αποφυγή των εντάσεων θα είναι καλύτερη όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για το επεισόδιο στα Ίμια. Σύμφωνα με το Anadolu, ο Γιλντιρίμ εξέφρασε την ενόχλησή του για την πρόσφατη ένταση με την Ελλάδα και ζήτησε η χώρα μας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για εκτόνωσή της...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε: «Τις τελευταίες μέρες, από όταν ξεκίνησε αυτή η ένταση στην περιοχή των Ιμίων, έγιναν κάποιες παραβιάσεις και αυτές απαντήθηκαν. Μετά από αυτό νομίζω υπήρξε μία συμφωνία για λύση σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης και συνεχούς επικοινωνίας».

Συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το Μάιο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών ενόπλων δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα κλιμακωθούν περισσότερο».

«Η Ελλάδα να λάβει μέτρα για να πέσουν οι τόνοι»


Την ίδια στιγμή σε ρεπορτάζ για τα όσα ειπώθηκαν κατά την τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα - Γιλντιρίμ, το Anadolu, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου σημειώνει ότι ο Μπ. Γιλντιρίμ κατέστησε σαφή την ενόχληση της Τουρκίας από την πρόσφατη ένταση με την Ελλάδα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε –σύμφωνα πάντα με το Anadolu- ότι περιμένει από την Ελλάδα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να πέσουν οι τόνοι στο Αιγαίο.

Παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε θετική ατμόσφαιρα, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, και οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου.

Υποβαθμίζει η Αθήνα

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει το επεισόδιο στα Ίμια. Παρά τις δηλώσεις Ερντογάν («κάναμε το καθήκον μας») και τις ανακοινώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών («τα Ίμια είναι δικά μας»), πηγές του Μαξίμου επεσήμαιναν ότι κατά τη συνομιλία των δύο πρωθυπουργών, ο Γιλντιρίμ επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα πως το περιστατικό στα Ίμια δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο