Πλήρωσαν τα εισιτήρια αλλά έμειναν αμανάτι στην Ολλανδία!

Πλήρωσαν τα εισιτήρια αλλά έμειναν αμανάτι στην Ολλανδία!

Πλήρωσαν τα εισιτήρια αλλά έμειναν αμανάτι στην Ολλανδία!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2032 ΦΟΡΕΣ

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν δύο ροδίτες

«Αμανάτι» στην Ολλανδία όπου είχαν μεταβεί για διακοπές έμειναν δύο φίλοι, τα εισιτήρια των οποίων δεν «φαίνονταν» στις λίστες των αεροπορικών εταιρειών με τις οποίες θα επέστρεφαν.

Οι δύο φίλοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και διεκδικούν το ποσό των περίπου 5.000 ευρώ έκαστος από τις αεροπορικές εταιρείες για τα επιπλέον έξοδα που έκαναν αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστησαν!
Η υπόθεση εξετάστηκε τις προηγούμενες από το Ειρηνοδικείο Ρόδου (διαδικασία μικροδιαφορών) στο οποίο προσέφυγαν οι δύο φίλοι δια του δικηγόρου τους κ. Χριστόφορου Καλογήρου ενώ τις δύο αεροπορικές εταιρείες εκπροσώπησαν οι κ.κ. Παναγιώτα Θανασιά και Ιωάννης Βρούχος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 οπότε και οι δύο φίλοι δια μέσου πρακτορείου που έχει σελίδα στο διαδίκτυο αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια για μία πτήση μετ’ επιστροφής από Ρόδο για Άμστερνταμ. Μάλιστα η επιστροφή θα γίνονταν με ενδιάμεσες στάσεις.
Πράγματι οι δύο φίλοι πήγαν στο ταξίδι τους κανονικά και ήρθε η ημέρα της επιστροφής κατά την οποία έχοντας στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (εκτυπωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια, ταυτότητες) για να επιβιβαστούν στην πτήση τους, πήγαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Ωστόσο παρά την παρουσία τους στον έλεγχο των εισιτηρίων με επιβεβαιωμένη κράτηση και εντός της οριζόμενης ώρας, ενημερώθηκαν μετά από έλεγχο ότι τα εισιτήρια τους δεν μπορούν να εντοπιστούν στο σύστημα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα πετούσαν και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να επιτραπεί η επιβίβασή τους!

Μάλιστα οι δύο φίλοι καταγγέλλουν στην αγωγή τους την άρνηση οποιασδήποτε βοήθειας από πλευράς υπευθύνων της αεροπορικής εταιρείας να τους προσφέρουν την όποια βοήθεια αλλά και την απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι τους, λόγω της καταγωγής τους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν οι δύο φίλοι να μείνουν «αμανάτι» στην Ολλανδική πόλη με ελάχιστα χρήματα που δεν έφταναν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Έτσι υποχρεώθηκαν σε συγγενείς τους να τους στείλουν χρήματα για να πληρώσουν το ξενοδοχείο όπου διέμειναν δύο βράδια, ενώ ένα βράδυ το πέρασαν στις ...καρέκλες του αεροδρομίου για λόγους οικονομίας και φυσικά να πληρώσουν και μάλιστα ακριβά (αφού έκαναν κράτηση τελευταία στιγμή) τα εισιτήρια επιστροφής τους.

Οι δύο φίλοι επέστρεψαν τελικά τέσσερις μέρες αργότερα και με άλλη εταιρεία στο νησί μας, όμως για όλη αυτή την ταλαιπωρία που υπέστησαν και τα έξοδα που έκαναν κατέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να τους καταβληθεί από τις δύο αεροπορικές εταιρείες το ποσό των 4.930 ευρώ στον καθένα.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου