Πιλοτικό πρόγραμμα για χειμερινό τουρισμό στην Ρόδο

Πιλοτικό πρόγραμμα για  χειμερινό τουρισμό στην Ρόδο

Πιλοτικό πρόγραμμα για χειμερινό τουρισμό στην Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 643 ΦΟΡΕΣ

Χατζημάρκος: ο στόχος θα επιτευχθεί εφόσον αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία

Tριετές θα είναι το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού που θα υλοποιηθεί στη Ρόδο από τον ΕΟΤ και το υπουργείο τουρισμού στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδίου για την ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού 365 ημερών.

Όπως ανακοίνωσε χτες η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, που επισκέφθηκε το νησί μας και είχε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματιών και εργαζομένων στην περιφέρεια, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από φέτος το χειμώνα μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος.

Ο ΕΟΤ και το υπουργείο τουρισμού ξεκινούν πιλοτικά το πρόγραμμα με δύο περιοχές τη Ρόδο και την Κρήτη και μάλιστα η αρχή των επαφών γίνεται από το νησί μας.

Με δηλώσεις της η κα Χονδροματίδου, τόνισε ότι αυτό το σχέδιο δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τους πρωτοπόρους προορισμούς της χώρας μας στον τουρισμό που έχουν τον ιδανικό καιρό για να υλοποιηθεί, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια στο υπουργείο τουρισμού και με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία δύο χρόνια να προωθήσουμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για 365 μέρες το χρόνο.

Ξεκινήσαμε με την επέκταση και τους νέους προορισμούς συνολικά ανά αγορά μία στρατηγική που άρχισε και αποδίδει, αναπτύσσουμε θεματικά προϊόντα αλλά ουσιαστικά για να προχωρήσουμε στη στρατηγική και για να την υλοποιήσουμε στην πράξη, χρειαζόμαστε να επιλέξουμε τους δύο πιο σημαντικούς προορισμούς με εξαιρετικό καιρό και τις 365 μέρες το χρόνο που είναι η Ρόδος και η Κρήτη και να δουλέψουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και επιχειρησιακό και επικοινωνιακό προώθησης και ξεκινάμε από τη Ρόδο για να είναι 365 μέρες το χρόνο ανοιχτή.

Θεωρούμε ότι η ωριμότητα αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετική η συνεργασία με την περιφέρεια είναι επίσης εξαιρετική τα τελευταία τρία χρόνια, δουλεύουμε σε πολλά θέματα μαζί με τη στήριξη και τον ξεκάθαρο και έγκαιρο σχεδιασμό για ένα πρόγραμμα τριών ετών που θα στηρίξουμε και το υπουργείο και ο ΕΟΤ αλλά και άλλα υπουργεία σε ότι αποφασίσουμε για να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο ιδιωτικός κλάδος στο νησί. Θεωρούμε ότι αν το συναποφασίσουμε είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε με συνέπεια και εξαιρετικό συντονισμό.

Η σημερινή θα είναι μία συνάντηση εργασίας για τεχνικά θέματα και εφόσον καταλήξουμε και ολοκληρώσουμε κάποιες συνεργασίες με άλλα υπουργεία στην Αθήνα θα δούμε πως θα προχωρήσουμε με τους τουρ οπερέιτορς και τις άλλες προωθήσεις που θα κάνουμε σαν υπουργείο και ΕΟΤ για να το πετύχουμε το χειμώνα 2018-2019».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αφού τόνισε ότι πρόκειται για ένα στοίχημα, ζήτησε να υπάρξει ευρεία αποδοχή από όλη την κοινωνία επισημαίνοντας και τα εξής: «στο πρόσωπο της κα Χονδροματίδου ευχαριστώ τον ΕΟΤ και το υπουργείο τουρισμού για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση και μεγάλη η ευκαιρία αλλά και η ανάγκη, η επιμήκυνση που επιτεύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια να αποκτήσει μία μονιμότερη βάση και πάνω σε αυτή να χτίσουμε το σχέδιο που έχει δουλέψει το υπουργείο τουρισμού για Ελλάδα 365 μέρες.

Η επιλογή του να είναι η Ρόδος ο ένας από τους δύο ελληνικούς προορισμούς από τους οποίους θα ξεκινήσει η εφαρμογή είναι μία άριστη και επιβεβλημένη επιλογή και σήμερα έχουμε μια τεχνική συνάντηση με τους ανθρώπους της αγοράς, επιχειρηματίες και εργαζόμενους γιατί είναι ένας στόχος μεγάλος και φιλόδοξος ο οποίος θα υπηρετηθεί και θα επιτευχθεί μόνο σε περίπτωση που αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία και υπηρετηθεί από όλους μας.

Χαίρομαι γιατί ακούω ότι είναι ένα σχέδιο τριετές. Αυτό δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζεται το θέμα και στέλνει και το πρώτο μήνυμα ότι οι εποχές του εύκολου και γρήγορου κέρδους, είναι εποχές που πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας και να δουλέψουμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επιμονή για να φέρουμε σε βάθος χρόνου το αποτέλεσμα που πρέπει να φέρουμε.

Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τη φυσιογνωμία ενός προορισμού, να αλλάξεις αυτό που έχει στην αντίληψή του ο μέσος πελάτης ο δυνητικός επισκέπτης μας και αυτή είναι μία δουλειά επίπονη και θέλει ένα βάθος χρόνου να υπηρετηθεί με κόπο.

Έχουμε όλο το ανθρώπινο υλικό στη Ρόδο και η πρώτη σημερινή συνάντηση έχει εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σαν μία πρώτη επαφή ώστε να αποτυπώσουν και οι ίδιοι τις δικές τους παρατηρήσεις πάνω στο σχέδιο του υπουργείου και να είναι συλλογική η απόφαση του αν θα προχωρήσουμε και πως. Δεν είναι εποχή για μοναχικές διαδρομές και είμαι πεπεισμένος ότι η ανάγκη δημιουργεί σήμερα αυτή την ευκαιρία μαζί με την πολιτική βούληση που υπάρχει να στηρίξει αυτό το σχέδιο».

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής