Κυκλοφοριακό χάος στ’ Αφάντου

Κυκλοφοριακό χάος στ’ Αφάντου

Κυκλοφοριακό χάος στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1710 ΦΟΡΕΣ

Επιχειρεί να βάλει τάξη η δημοτική κοινότητα

Τάξη στο κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται καθημερινά στην πλατεία Αφάντου και στους γύρω δρόμους, επιχειρεί να βάλει η Δημοτική Κοινότητα της περιοχής.

Γι’ αυτό το λόγο εστάλη επιστολή από τον πρόεδρο κ. Μανώλη Λόγγο προς τους καταστηματάρχες του οικισμού, αφού το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, όταν ταυτόχρονα γίνεται η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και το σχόλασμα των μαθητών. Στην ουσία δημιουργείται μια «νεκρή ζώνη» από τις 12:30 έως και τις 13:30 τις καθημερινές, έτσι ώστε να υπάρξει μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της κατάστασης.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου αναφέρει τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε τη συνδρομή σας στην επίλυση ενός βασικού κυκλοφοριακού προβλήματος στον οικισμό Αφάντου.

Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές το φαινόμενο οι ώρες φορτοεκφόρτωσης προμηθευτών καταστημάτων και επιχειρήσεων πλησίον της πλατείας Αφάντου και στην οδό Π. Ράμου, να συμπίπτουν με την ώρα που γίνεται το σχόλασμα των 2 δημοτικών σχολείων που υπάρχουν στην πλατεία και συγκεκριμένα κατά το ημίωρο 13:00 – 13:30. Την προαναφερθείσα ώρα γίνεται η αποχώρηση των παιδιών με πολλά αυτοκίνητα γονιών να είναι σταθμευμένα στην οδό Π. Ράμου και στην πλατεία.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται συνθήκες κορεσμού στο οδικό δίκτυο, που προκαλούν καθυστέρηση στην κυκλοφορία αλλά και δημιουργούν δυσκολίες στη διέλευση των πεζών μαθητών. Η κατάσταση είναι επιβαρυμένη όλες τις ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία, αλλά ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα, λόγω της εκτροπής της κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου στην οδό Π. Ράμου.

Για τον παραπάνω λόγο παρακαλούμε να γίνει ενημέρωση όλων των προμηθευτών σας ώστε η παραλαβή των εμπορευμάτων σας με τις εταιρείες που συνεργάζεστε να γίνεται πριν τις 12:30 το μεσημέρι ή μετά τις 13:30 τις εργάσιμες ημέρες.

Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία».

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας