Συνεχίζονται οι διαλέξεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συνεχίζονται οι διαλέξεις  του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συνεχίζονται οι διαλέξεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 494 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε τo Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο Γ΄κύκλος των διαλέξεων που διοργανώνονται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, με τίτλο: «Έννοιες, Θεωρίες, Πράξεις στον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, την Κοινωνία».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα για την τοπική κοινωνία πρωτοβουλιών όπως η συγκεκριμένη και προανήγγειλε ανάλογες δράσεις για το μέλλον.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Χαρούλα Γιασιράνη. Τις διαλέξεις προλόγισε η Κοσμητόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια κ. Έλενα Θεοδωροπούλου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: "Αρχαίοι Έλληνες και Ξένες Γλώσσες. Πολιτισμικές επαφές και το θέμα της πολιτισμικής ταυτότητας στην αρχαία Ελλάδα" με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρο Συρόπουλο, και "Η έννοια της ισχύος στον σύγχρονο κόσμο. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος" με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών κ. Σωτήρη Ντάλη.


Συνολικά, για το Α΄ εξάμηνο του 2018, έχουν προγραμματιστεί 5 βραδιές διαλέξεων και εργαστηρίων, το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα.

Η επόμενη εκδήλωση έχει οριστεί για τις 17 Μαρτίου 2018 με εργαστήρι με θέμα: «Προσεγγίζω την Αναπηρία» και εισηγήτρια την Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ.Ασημίνα Τσιμπιδάκη.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, μεταξύ του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου