Ρόδος: Δήλωσε χρήστης ναρκωτικών ο Αλβανός αλλά προφυλακίστηκε

Ρόδος: Δήλωσε χρήστης ναρκωτικών ο Αλβανός αλλά προφυλακίστηκε

Ρόδος: Δήλωσε χρήστης ναρκωτικών ο Αλβανός αλλά προφυλακίστηκε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 940 ΦΟΡΕΣ

Χρήστης ναρκωτικών ουσιών δήλωσε χθες στην ανακρίτρια ο 34χρονος Αλβανός που συνελήφθη να θάβει στην περιοχή της Παραμυθίας στ’ Αφάντου 311 γραμ. κοκαΐνης, τα μισά από τα οποία όπως είπε, τα προόριζε για δική του χρήση!

Ο 34χρονος ωστόσο δεν έπεισε και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι τον 34χρονο.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (με τη μορφή της αγοράς, μεταφοράς, διακίνησης, πώλησης και αποθήκευσης) και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιεί κοκαΐνη.

Σε ότι αφορά την ποσότητα των 311 γραμ. δήλωσε ότι του την έδωσε στις 20 Φεβρουαρίου 2018 ένας συμπατριώτης του και όχι ο 33χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, προκειμένου να την φυλάξει γιατί εκείνος θα έφευγε στην Αλβανία και δεν ήθελε να την έχει επάνω του και να τον πιάσουν.

Μάλιστα είχαν συμφωνήσει να αγοράσει τη μισή από τη ποσότητα αυτή ο 34χρονος, ο οποίος του έδωσε 2000 ευρώ προκαταβολικά και τα υπόλοιπα θα του τα έδινε αρχές καλοκαιριού που θα επέστρεφε από την Αλβανία.

Ο 34χρονος είπε πως ουδεμία σχέση με την υπόθεση έχει ο 33χρονος Αλβανός που διαφεύγει της σύλληψης και πως το όνομά του αναμίχθηκε σε μία προσπάθεια να τύχει ο 34χρονος σε ευνοϊκότερη θέση από τους αστυνομικούς.

Ο ίδιος είπε ωστόσο πως η όλη αλήθεια είναι αυτή που αναφέρει ενώπιον της ανακρίτριας.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 34χρονος Αλβανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι για αρκετές μέρες αξιοποιούσαν πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και είχαν θέσει την ευρύτερη περιοχή σε παρακολούθηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι κατηγορούμενοι είχαν δημιουργήσει «καβάτζα» ναρκωτικών και απέκρυπταν-έθαβαν ποσότητες κοκαΐνης σε δύσβατους υπαίθριους δασικούς χώρους στην περιοχή Αφάντου Ρόδου.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση η περιοχή της Παραμυθίας.

Έτσι προχθές περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, ο 34χρονος μετέβη εκεί και έκρυψε βάζο που περιείχε 311 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μόλις ο 31χρονος ολοκλήρωσε τη πράξη του ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Από τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 34χρονο και την έρευνα που ακολούθησε στους υπαίθριους χώρους «καβάτζα», καθώς και τις κατοικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• Κοκαΐνη συνολικού βάρους 311,8 γραμμαρίων
• Φιαλίδιο των 50ml με ποσότητα ξυλοκαΐνης σε υγρή μορφή
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• 7 τεμάχια τιμαλφή (ένα κομπολόι και έξι κοσμήματα)
• 3 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Σημειώνεται πως όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών, ο 34χρονος έθαβε – έκρυβε ναρκωτικά και τιμαλφή (η προέλευση των οποίων εξετάζεται) μετά από εντολή του 33χρονου που διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.

Ο 34χρονος που διαμένει παράνομα στη χώρα μας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου